[Žinios trumpai] Gavo į kailį už aprangą su raide Z: Kryme didžiulis skandalas - stipriai sumušti Rusijos kareiviai  ()

Laikinai okupuoto Krymo pietryčiuose esančiame kurortiniame Sudako mieste Rusijos kariai buvo sumušti už drabužius su „Z“ simboliu. Apie tai agentūrai „RIA Novosti“ sakė vadinamasis Krymo vadovo patarėjas Olegas Kriučkovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietinėje sanatorijoje besigydęs okupantas  buvo sumuštas netoli krantinės. Greičiausiai jis ten ne šiaip poilsiavo, o kariaudamas patyrė sužeidimų. Nepranešama, ar žmonėms pavyko išmušti Z-durnumą iš okupanto galvos, bet dabar policija ieško trijų užpuolikų.

Savo komentare Rusijos laikraščiui „Izvestija“ Kriučkovas pridūrė, kad tie, kurie sumušė okupantus, neva šaukė Ukrainą palaikančius šūkius. Tai nestebina, nes Krymas yra Ukraina.

„Šis reikalas yra asmeniškai prižiūrimas Krymo vadovo Aksonovo“, – pabrėžė Kriučkovas. Užpuolimo priežastis yra daugiau nei aiški - Maskvos miesto Dūmos vicepirmininkas Andrejus Medvedevas per „Telegram“ pažymėjo, kad kariškiai dėvėjo šortus ir kepuraites su „Z“ simboliu.

 

Z raidė Putino agresiją palaikančių žmonių simboliu tapo dėl to, kad šia raide dar prieš invaziją (dar tada, kai Putinas ir ko. kartojo, kad invazijos nebus) žymėta rusų karinė technika. Tai buvo atpažinimo ženklas, reikalingas dėl to, kad ukrainiečiai naudoja daug tokios pačios technikos.

(60)
(0)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: