[Žinios trumpai] Ukraina traiško rusų gynybą: pietuose perėmė tiltus per Dnieprą, okupantų logistika bus paralyžiuota  (2)

Ukrainos kariuomenė sėkmingai juda gilyn į okupuotas regiono teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Dmitrijus Snegirevas „ArmyInform“ pranešė, kad Chersono kryptimi, Ukrainos kariuomenė sėkmingai veržiasi gilyn į okupuotas Chersono srities teritorijas.

Tuo pačiu metu kovotojai stengiasi išvengti civilių aukų žūties. Oficialūs pareiškimai, kad gyventojams būtina palikti okupuotas Chersono ir Zaporožės regionų teritorijas, kad armijai turėtų būti suteikta galimybė tiksliai smogti į priešo koncentracijos vietas bei į karinės amunicijos saugojimo vietas. O tai, kad žinia platinama ir Zaporožės srityje, rodo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos planuoja žengti į priekį.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip giliai įsiveržė į okupuotą Chersono sritį, kad jau gali kontroliuoti tiltus per Dnieprą. Tai kelia pavojų okupantų logistikai. Taip pat pažymima, kad vienas pagrindinių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tikslų Chersono srityje yra perimti kontrolę Naujoje Kachovkoje, kurioje yra užtvanka, ribojanti vandens tekėjimą į okupuotą Krymą. Šios gyvenvietės išlaisvinimas, pasak eksperto, leis kalbėti apie kokybinį karinės konfrontacijos žlugimą.

 

Be to, Naujosios Kachovkos išlaisvinimas sugriaus RF ginkluotųjų pajėgų planus nutiesti sausumos koridorių iš Krymo į okupuotas teritorijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(1)
(116)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: