[Žinios trumpai] Europos rytuose gimė tankų naikinimo monstras: „galime sunaikinti visus viso pasaulio tankus“  ()

Karybos ekspertas Sergejus Grabskis interviu kanalui „Ukraina 24“ papasakojo apie tai, ko reikia Ukrainos kariuomenei, kad karas būtų perlaužtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė mintis, kurią išsakė atsargos pulkininkas Sergejus Grabskis, yra tokia: „Labai svarbus aspektas yra mūsų pozicijų pripildymas priešlėktuvinės gynybos sistemomis, o siekiant garantuoto lūžio šioje situacijoje, mums reikia papildomos aviacijos“.

„Sakyčiau, šiandien susiklostė situacija, kai priešas praktiškai vengia naudoti savo orlaivius arba atlieka smūgius iš zonos, esančios už Ukrainos kariuomenės oro gynybos sistemų veikimo ribų, o tai iš esmės sumažina lėktuvų panaudojimo galimybes“, – situaciją Ukrainos frontuose šiandien iapibūdino Grabskis.

Sergejus Grabskis teigia, kad numušamų orlaivių skaičius mažėja, nes Rusija vengia naudoti savo karo aviaciją. Be to, iš karybos eksperto nuskambėjo įdomus faktas: „Šiandien, kalbant apie aprūpinimą prieštankiniais ginklais, Ukrainos kariuomenė, neperdedant, yra stipriausia pasaulyje, nes pagal mums perduotų prieštankinių ginklų skaičių galime sunaikinti visus pasaulio tankus“.

(87)
(1)
(86)

Komentarai ()