Piontkovskis skelbia, kad artėja „didžiulis šokas tiek Rusijai, tiek Putinui“ – tai lems karo baigtį  ()

Andrejus Piontkovskis pažymėjo, kad Chersono išvadavimas lems Rusijos ir Ukrainos karo baigtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicionierius, politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis sakė, kad Chersono išvadavimas būtų didžiulis šokas tiek Rusijos visuomenei, tiek V. Putinui. Ir nuo to, koks bus šis sukrėtimas, priklausys paskutinio karo etapo pobūdis: arba iškart įvyks „geros valios gestas“, tai yra rusų įsibrovėlių pabėgimas iš okupuotų teritorijų, arba Ukrainos pajėgų ir Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų konfrontacija tęsis.

Pasak eksperto, visi Vakarai, atstovaujami JAV, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Ukrainos, kaip svarbiausios demokratinio pasaulio dalies, laikosi itin aiškios pozicijos – jokių paliaubų, kol nebus išvesta Rusijos kariuomenė už vasario 23 d. linijjos. „Ar šis pasitraukimas bus atliktas pagal „geros valios“ scenarijų, ar dėl Ukrainos karių spaudimo, yra kitas klausimas“, – sakė A. Piontkovskis.

Taip pat savo kalboje politologas pridūrė, kad pastaruoju metu vakarietiškame mąstyme vyksta tam tikras poslinkis Ukrainai palankia linkme.

Neseniai duodamas interviu buvęs JAV valstybės sekretorius Henry Kissingeris apsigynė dėl savo žodžių Davose.

„Atsiminkite, buvo toks netikrumas, lyg jis siūlytų Ukrainai daryti teritorines nuolaidas dėl taikos? Sakė, kad tai nėra pateisinama, gal nelabai įtikinamai, bet svarbiausia, kad pagrįstai“ – sakė A. Piontkovskis, kuris siūlo tą patį, ką ir V. Zelenskis, tai yra jokių derybų iki pasitraukimo už vasario 23 d. sienų linijos.

 

Jam užduodamas klausimas: gerai, atsitraukė už linijos, nutraukė ugnį, o kur yra garantija Ukrainai, kad Rusija nekaups pajėgų ir vėl neužpuls? Ir tada jis  netikėtai atsako: „O garantija bus bendradarbiavimas su JAV ir visapusiška NATO pagalba.“

A. Piontkovskis siūlo tokį variantą, kad gali būti pauzė tik su sąlyga, kad po šios pauzės Ukraina iš karto pagal Švedijos ir Suomijos modelį bus priimta į NATO. Ši nauja mintis pamažu bręsta Vakaruose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(55)
(1)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: