[Žinios trumpai] „Morališkai ir fiziškai išsekę!” - prasideda rusų karių žmonų keliamas skandalas, Kremliui tai didelė problema  (1)

Rusų karių žmonos iš rytų Rusijos reikalauja grąžinti nuo karo Ukrainoje „morališkai ir fiziškai išsekusius“ vyrus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena didžiausių Rusijos kariuomenės problemų Ukrainoje – poilsio ir rotacijų trūkumas. Tai ne kartą kartojo ir britų žvalgyba. Rusijos Federacijos Tolimųjų Rytų regione prie Baikalo ežero įsikūrusi naujienų agentūra birželio pabaigoje paskelbė vaizdo įrašą rusų kalba, kuriame Rusijos karių iš 36-osios jungtinės ginkluotės armijos žmonos vietos politiko grąžinti jų vyrus iš mamo.

Viena iš moterų pabrėžė, kad 5-osios atskirosios gvardijos tankų brigados personalas yra „morališkai ir fiziškai išsekęs“, nes Rusijos kariai aktyviai tarnavo nuo pat invazijos pradžios.

„Planuotų pertraukų trūkumas dėl intensyvių karo veiksmų tikriausiai yra viena iš labiausiai pražūtingų personalo problemų iš daugybės, kurias bando išspręsti Rusijos gynybos ministerija“, – komentavo britų žvalgyba.

 

Ukrainos žvalgyba savo ruožtu pranešė, kad Rusijos kariai gadina savo techniką, kad nereikėtų kariauti Ukrainoje. Buvo tiek daug įrangos sugadinimo atvejų, kad rusų karininkai kreipėsi pagalbos į FSB, kad ši pradėtų tirti ir stebėti karius.

(73)
(0)
(73)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: