[Žinios trumpai] Ukraina atskleidė, kaip Rusija ėmė šantažuoti Europą ir jau koreguoja sankcijas prie savo užgaidų  ()

Ukrainos užsienio reikalų ministerija apkaltino Vokietiją ir Kanadą dėl sankcijų Rusijai klastojimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina pasmerkė Kanadą, kuri liepos 10 dieną nusprendė perduoti Vokietijai „Siemens Canada“ suremontuotą dujotiekio „Nord Stream 1“ turbiną. Ukrainos užsienio reikalų ministerija pareiškime priminė sąjungininkams, kad tą pačią dieną, kai jie patvirtino toli gražu ne draugišką sprendimą, V. Putino okupacinė armija toliau šaudė MLRS ir raketomis, buvo užpultas Charkivas, Kryvyj Rihas, Mykolajivas, kiti taikūs miestai ir kaimai. Žuvo ir buvo sužeista dešimtys žmonių.

„Tai yra sankcijų režimo pritaikymas Rusijos užgaidoms“, – apie Berlyno ir Otavos susitarimą sakė Užsienio reikalų ministerija.

Pareiškime rašoma, kad Kremlius be vargo šantažuoja Vokietiją dujomis, nes Rusijos Federacija būtų galėjusi išlaikyti ankstesnius tiekimo pajėgumus be šios turbinos, bet to nedaro. Tai sumažino „mėlynojo kuro“ srautą Vokietijai iki 67 mln. m³ dujų per dieną nuo buvusių 167 mln. m³ anksčiau. Jei pageidaujama, šalis agresorė per dieną galėtų tiekti iki 90 mln. m³ dujų maršrutu, esančiu Lenkijoje.

 

Rusijos dujotiekis naudoja tik 4/10 apmokėtų pajėgumų. Tai reiškia, kad Rusija galėtų padidinti tiekimo kiekius ir be suremontuotos turbinos, tačiau sąmoningai to nedaro. Užsienio reikalų ministerija atsakė, kodėl: „Rusijos reikalavimas privalomai grąžinti turbiną, kad būtų toliau gabenamos dujos, yra šantažas, neturintis jokio techninio pagrindimo“. Ukrainos užsienio reikalų ministerija baiminasi, kad toks elgesys yra pavojingas precedentas, po kurio Rusijos Federacija pajus savo nebaudžiamumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(2)
(21)

Komentarai ()