[Žinios trumpai] Deputatai išėjo iš proto: siūlo uždrausti vadinti Putiną prezidentu  ()

Rusijos Valstybės Dūmos deputatai bando parodyti savo lojalumą Vladimirui Putinui ir siūlo nevadinti jo skolintu lotynišku žodžiu „prezidentas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos deputatai pasiūlė kreiptis į jį žodžiu „valdovas“, nes titulas „prezidentas“ yra svetimos kilmės. Liberalų demokratų partijos deputatai nori greitai panaikinti svetimą žodį, kol jis „visiškai neprigijo“.

„Sąvoka „prezidentas“ vykdomosios valdžios vadovo prasme pirmą kartą buvo pavartota tik XVIII amžiaus pabaigoje JAV ir daug vėliau išplito visame pasaulyje“, – teigia politinė jėga. Deputatai siūlo jį pakeisti „valstybės vadovu“ arba „valdovu“. Gali būti, kad neteisėtos Valstybės Dūmos deputatai diskusijos metu suras ir kitų žodžio „prezidentas“ sinonimų, kad pademonstruotų aukščiausią lojalumą 69 metų V. Putinui.

Kas tiksliai sugalvojo tokią iniciatyvą ir kaip ji bus įforminta įstatymų leidybos lygmeniu, nenurodoma. Buvęs Aukščiausiosios Rados deputatas Borislavas Bereza mano, kad dabartinėmis sąlygomis logiškiau būtų V. Putiną vadinti „caru“ arba „valdovu“. „Ir laikas vėl įvesti baudžiavą. Baudžiauninkai neprieštaraus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(16)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: