[Žinios trumpai] Rusijoje ritasi pykčio banga: prasidėjo Putino režimo byrėjimas?  ()

Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino figūra jau nebėra šventa „rusų pasaulio“ mylėtojams. Jis tampa vis dažniau kritikuojamas dėl karinių nesėkmių Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos parlamento narys Oleksijus Hončarenko į tai atkreipė dėmesį „Telegram“ kanale.

Rusijos „specialiosios operacijos“ gerbėjus labai papiktino neseniai V. Putino paskelbtas pareiškimas, kad Rusijos kariuomenė esą „dar nepradėjo“ rimtų karo veiksmų Ukrainoje. Tai yra akivaizdus bandymas pateisinti įstrigusį puolimą, kuris pasirodė esąs labai nesėkmingas. Diktatorius sulaukė kritikos bangos iš savo „branduolinio elektorato“. Apie tai byloja buvusio garsaus rusų publicisto Bulbos Prestolovo įrašas, kuriame jis aršiai remia karą. Jis apkaltino V. Putiną melu ir pavadino jį „klounu“.

„Teigti, kad „Rusija dar nieko rimto nepradėjo Ukrainoje“, nors į kovą įsitraukė beveik visi kovai pasirengę sausumos pajėgų daliniai ir patyrė rimtų nuostolių (didesnių nei Afganistane), susijusių su žmonėmis ir technika, yra banali nepagarba Rusijos kariuomenei. Ir nepagarba dėl vaikiško bandymo suteikti jam paslaptingumo aurą, sakydami, kad visa tai buvo apšilimas, o ne rimta. Tikrai? Ir kodėl nuo kovo pradžios nuostoliai nebuvo skelbiami, jei tai nėra rimta? O žuvusiųjų, sužeistųjų, invalidų, karo belaisvių artimieji dabar tikriausiai džiaugiasi išgirdę, kad visa tai buvo apgaulė? Ir jie nebandė užimti Kyjivo, ar gi ne taip?“ – rašė pasipiktinęs publicistas.

Jis pabrėžė, kad Ukrainoje vyksta tikras karas. O tariamos „antrosios pasaulinės armijos“ laimėjimai šiame kare yra labai, labai kuklūs.

 

Tai toli gražu nėra pavienis atvejis. V. Putiną ir jo gynybos ministrą Sergejų Šoigu aštriai kritikuoja diversantas ir karo nusikaltėlis Igoris Strelkovas Girkinas. Jis laikomas neoficialiu įtakingos Rusijos Federacijos aukščiausių valdžios sluoksnių grupuotės pirmininku.

Panašu, kad ekspertų prognozės apie būsimą V. Putino figūros desakralizaciją dėl karinių nesėkmių pradėjo pildytis. Šiuo metu Rusijos kariuomenė neturi jokių šansų pakeisti eigą fronte, o rimtų pergalių nematyti. Tai reiškia, kad „specialiosios operacijos“ priešininkų ir gerbėjų pykčio banga dar labiau sustiprės. Galima kalbėti apie Putino režimo pabaigos pradžią.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(107)
(5)
(102)

Komentarai ()

Susijusios žymos: