[Žinios trumpai] Atsakas į „mes dar nepradėjome”: sunaikintas 49-osios armijos štabas, šimtai žuvusių ir sužeistų - pranešama apie „VIP sužeistųjų” evakuaciją  ()

Rusams dideli nuostoliai: sunaikinta armijos vadavietė Naujoje Kachovkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino 49-osios armijos vadavietę Naujoje Kachovkoje.

Šeštadienį, liepos 9 d., Naujoje Kachovkoje, Chersono srityje, buvo likviduota Rusijos Federacijos okupacinės armijos 49-osios armijos vadavietė. Rusai turi didelių nuostolių. Detales feisbuke atskleidė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Smūgių metu Rusijos kariai prarado ne tik vadavietę, bet ir oro gynybos įrenginius (oro gynybą), taip pat sandėlius su šių oro gynybos sistemų raketomis. Pirminiais duomenimis, Rusijos Federacijoje yra daugiau nei 100 žuvusių karių ir apie 200 sužeistų, iš kurių pusės būklė sunki.

„Buvo skubios evakuacijos grupės kai kuriems VIP sužeistiesiems ir žuvusiems“, – informacija dalijosi Arestovičius. Jis pažymėjo, kad pastarosiomis savaitėmis itin išaugo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovinis efektyvumas.

 

„Mes nesidžiaugiame  žmonių mirtimis, net jei jie yra priešai. Mes džiaugiamės savo kariuomenės koviniu efektyvumu, atsakydami į Putino teiginį „mes dar nepradėjome“, – patikslino OP atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(220)
(9)
(211)

Komentarai ()