[Žinios trumpai] „Putinas suprato, kad tai yra didelis pinigų nutekėjimas“ - paviešino, kas vyksta su išmokomis ir kaip kareiviai patys save žalodavo  ()

Kremlius nustojo mokėti kompensacijas kariams, sužeistiems kare su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vos per mėnesį nuo „specialios operacijos“ Ukrainoje pradžios Rusijos valdžia smarkiai sumažino kompensacijas sužeistiems kariams. 3 milijonus rublių gali gauti tik tie, kurie turi sunkių sužalojimų. Apie tai rusas okupantas savo giminaičiui papasakojo telefono pokalbyje, kurį perėmė Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direkcija.

Pasak Rusijos Federacijos kario, daugelis jo kolegų susižeidė patys, kad gautų išmokas ir išvengtų tolesnio dalyvavimo kare. Tačiau Kremlius, panašu, pastebėjo šį sukčiavimo būdą ir jį uždarė.

„Dabar nustojo mokėti. Anksčiau visiems mokėdavo po 3 mln. Šitas mėšlas tęsėsi iki balandžio mėn. Tada Putinas suprato, kad tai didelis pinigų nutekėjimas. Žmonės ėmė tyčia susižeisti: šaudyti į rankas, kojas, kišti rankas iš apkasų, kai vyksta apšaudymas minosvaidžiais. Ir išeidavo su trimis milijonais... Tada pradėjo skirstyti į lengvus ir sunkius. Lengvos sužeidima nėra (mokėjimo priežastis - red. .)... Jei ten nuplėštos rankos, kojos, pirštai, pažeisti vidaus organai, tai sunku ir tada turi teisę į 3 milijonų kompensaciją“ - skundėsi okupantas.

 

Jis sakė, kad karas pasirodė esantis „labai sunkus“, o Maskvai „žmonių gyvybės yra pigesnės nei raketos“.

Pokalbio metu karys pasakojo, kad RF ginkluotųjų pajėgų vadovybė aktyviai taiko mėgstamą „mirusių“ sielų taktiką, užsidirba pinigų karui. „Pavyzdžiui, į puolimą eina 26 žmonės, tai užrašo 126... Už puolimą pėstininkams mokami pinigai - 8 tūkst.(rubliai - red.) per dieną“, – sakė Rusijos karys, paaiškindamas, kad vyresnieji pasilieka to neegzistuojančio šimto karių atlyginimus.

(23)
(1)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: