[Žinios trumpai] Chersono išlaisvinimas prasidėjo: pranešama apie sprogimus visame mieste, atakuotas karinis dalinys  ()

Vicepremjerė Irina Vereščiuk ragina Chersono srities gyventojus evakuotis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-11 [Žinios trumpai] Chersono išlaisvinimas prasidėjo: pranešama apie sprogimus visame mieste, atakuotas karinis dalinys  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 10 d. rytą Chersono gyventojai išgirdo kelis sprogimus. Vietiniai „Telegram“ kanalai rašo, kad po sprogimų televizijos bokšto teritorijoje kilo gaisrai.

Taip pat Kachovkos srityje buvo pastebėtas raketos paleidimas.

RosSMI praneša, kad Chersone įvyko keturi sprogimai, o danguje matomi ir oro gynybos sistemų veikimo pėdsakai. Miesto centre esančioje Perekopskajos gatvėje matomi dūmai. Vėliau vietos gyventojai  pranešė apie naują raketos ataką į karinį dalinį Pestelio gatvėje.

Vicepremjerė, laikinai okupuotų teritorijų reintegracijos ministrė Irina Vereščiuk, paragino Chersono srities gyventojus evakuotis bet kokiomis įmanomomis priemonėmis, kad netrukdytų Ukrainos kariuomenei išlaisvinti okupuotas teritorijas. Anot jos, užpuolikai civilius gyventojus naudoja kaip „gyvą skydą“.

 

„Bus didžiulė kova. Nenoriu nieko gąsdinti, visi viską puikiai supranta“, – sakė ji.

Pirmasis Chersono regiono tarybos vadovo pavaduotojas Jurijus Sobolevskis, nacionalinio tiesioginio eterio metu, rekomendavo Chersono regiono gyventojams, kurie negali išvykti, įsirengti slėptuves. Taip pat pasirūpinti vandens ir maisto atsargomis kurių jiems prireiks tuo metu, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradės puolimą Chersone. Kartu jis patikino, kad Ukrainos kariuomenė sieks nepakenkti žmonėms, „bet karas yra karas“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(1)
(58)

Komentarai ()