[Žinios trumpai] Ukrainos generolas paviešino, kaip po Severodonecko pasikeitė rusų taktika - štai kodėl taip greitai užėmė Lysyčanską  ()

Okupantai keičia taktiką: tampa gudresni.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos įsibrovėliai pakoregavo savo taktinius veiksmus Ukrainoje, sakė buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Igoris Romanenko.

„Jie planuoja užimti Donecko sritį taip, kaip beveik užėmė Luhansko sritį, tai yra planuoja įvykdyti užduotis, kurias Putinas suformulavo gegužės 9-osios parade“, – pabrėžė jis, duodamas interviu „Obozrevatel“.

Kartu pašnekovas atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos Federacijos taktika keičiasi dėl to, kad okupantai daro išvadas iš savo klaidų Ukrainoje.

„Severodonecke buvo naudojama tokia taktika: panaudojamos visos smogiamosios pajėgos, paskui pėstininkai, jei tai nesuveikdavo - atsitraukdavo, tada kartojo – ir taip jie prasibraudavo pro mūsų gynybą miesto mūšiuose. Šitokiu būdu jie netekdavo daug karių  ir įrangos.

 

Bet jau Lysyčansko atveju matėme kitokią taktiką. Į miestą jie nežengė kaktomuša, o bandė jį apvažiuoti iš šiaurės rytų ir pietvakarių, kad padarytų „katilą“ – apsupimą. Kad neatsidurtų „katile“, mūsų ginkluotosios pajėgos buvo priverstos pasitraukti iš Lysyčansko“, – pridūrė Romanenko.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(4)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: