[Žinios trumpai] Generolai bijo pasakyti tiesą? Prasidėjo labai keistas Rusijos puolimas per visą frontą: veržiasi tankai, juos tiesiog skerdžia M777 ir „Javelin“  ()

Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui paskelbus apie „operatyvinę pauzę“ kare, Rusijos kariai pradėjo veržtis į priekį per visą fronto liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užėmusi Severodonecką-Lysyčanską, Rusijos kariuomenė tęsė puolimą, nepaisant Rusijos Federacijos vadovo paskelbtos pauzės. Tačiau šis puolimas yra labai atsargus ir neryškus.

Apie tai savo tinklaraštyje „YouTube“ kalbėjo žinoma Rusijos žurnalistė ir istorikė Julija Latynina.

„Pagaliau tapo žinoma, ką Putinas turėjo omenyje, kai paskelbė apie atokvėpį po Lysyčansko užėmimo ir pasakė: „Dar nepradėjome“. Natūralu, kad vietoj atokvėpio pradėjo puolimą. Jie iškart pradėjo puolimą per visą 1400 km frontą. Būtent taip, kaip Antrajame pasauliniame kare. Tankai važiuoja su pėstininkų parama ir be ugnies bangos, arba su nedidele ugnies banga, nes sandėlius sugriovė HIMARS... Jie eina kaip 1941-aisiais“, – pasakojo žurnalistė.

Ji pabrėžė, kad tokia RF ginkluotųjų pajėgų taktika, kaip ir tikėtasi, pasirodė visiškai neveiksminga, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos disponuoja itin tikslia artilerija ir daugybe bepiločių orlaivių.

„Putinas įsižeidė, kad ukrainiečiai su HIMARS daužo sandėlius, ir nusprendė „pasodinti“ rusiškus tankus ant ukrainietiškų „Javelin“. Jie puikiai „pasodino“ prie Iziumo... Rusų tankus taip pat tiesiog skerdžia M777 ir bepiločiai orlaiviai“ – sakė Rusijos Federacijos žurnalistė.

 

Ji teigė, kad Rusijos generolai tik imitavo puolimą, nes pastarosiomis savaitėmis buvo rimtai pakirsti Rusijos okupacinės grupės pajėgumai.

„Aš nežinau, kas vyksta… Yra keletas variantų. Paprasčiausias dalykas yra tai, kad Putinas įsakė pulti, o vadai imituoja puolimą, suprasdami, kad nėra pakankamai sviedinių. Jie juos saugo. Arba nedrįso pranešti Putinui, kad sandėliai sunaikinti. Arba Putinas nusprendė pasveikinti Zalužną su gimtadieniu. Nes jis tikrai puikus vadas, skirtingai nei Putinas... Tai yra „gudrumo“ lygis. Kadangi Putinas pasakė „operatyvinė pauzė“, tai reiškia, kad puolimas prasidėjo. O kadangi sandėliai išdaužyti, tai vis tiek pulsime“, – kalbėjo Latynina.

 

„Putinas turėjo suprasti, kad raketų atakos, kurioms jis išleido didžiulę pinigų sumą, kad nužudytų Ukrainos vaikus, nėra geriausias būdas laimėti karą. Ir jis nusprendė, kad daug geresnis būdas laimėti – patrankų mėsą be pasiruošimo siųsti į gerai įtvirtintą priešo frontą“, – teigė rusų žurnalistė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(324)
(9)
(315)

Komentarai ()

Susijusios žymos: