Rusijos kariuomenė pašiurpusi: prašo FSB pagalbos, situacija darosi nevaldoma – kareiviai tiesiog niokoja karinę techniką  ()

Karinės žvalgybos duomenimis, buvo tiek daug įrangos sugadinimo atvejų, kad užpuolikų vadovybė kreipėsi pagalbos į FSB, kuri stebėtų karius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekdami likti Rusijoje ir nedalyvauti kare prieš Ukrainą, prie Ukrainos sienos išsidėstę Rusijos karinių dalinių kariai sugadina savo karinę techniką. Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato spaudos tarnyba.

Žvalgybos duomenimis, tokių metodų ypač griebėsi 103-ojo motorizuotųjų šaulių pulko, kuris yra 150-osios motorizuotųjų šaulių divizijos dalis, kariai. Per savaitę jie sabotavo 17 BTR-82A ir 9 K1Sh1 transporto priemones. Ši technika jau laukė pakrovimo ant geležinkelio platformų, kad galėtų vykti į okupuotas Ukrainos teritorijas.

„Plačiai plinta karinės technikos sabotavimas daliniuose, kuriuos vadovybė planuoja siųsti į aktyvių karo veiksmų zoną“, – teigia Vyriausioji žvalgybos direktoratas.

 

Sabotažo atvejai Rusijos armijoje pradėti fiksuoti netrukus po to, kai paaiškėjo, kad greitai užgrobti Ukrainą nepavyko. Balandžio mėnesį Ukrainos žvalgyba pranešė, kad įsibrovėliai yra pasirengę suluošinti save, kad išvengtų karo veiksmų ir gautų kompensaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(2)
(116)

Komentarai ()