[Žinios trumpai] Ukrainos politikas paskelbė apie sunkų sprendimą: Ukraina turės smogti į Baltarusijos teritoriją ir pasiruošimas tam jau vyksta  ()

Kodėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos nereagavo į Ukrainos apšaudymą iš Baltarusijos teritorijos?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stepanas Gavrišas, Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (​​RNBO) sekretoriaus pavaduotojas 2008–2011 m., įvardijo sąlygas, ko reikia, kad  Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogtų Baltarusijos kariniams objektams: „Mes beveik pasiruošę“.

Ukrainos politikas Stepanas Gavrišas, kalbėdamas su televizijos „Apostrophe“ vedėjais, paaiškino, kodėl Ukrainos kariuomenė vis dar nesmogia į karinius taikinius Baltarusijos Respublikoje ir kada tai įvyks. Ukrainos liaudies deputatas atvirai paskelbė, kada Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradės „dirbti“ Baltarusijos miestuose.

Stepano Gavrisho interviu „Apostrophe TV“, „YouTube“ kanale.

Atsakydamas į klausimą, kodėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos nereaguoja į Ukrainos apšaudymą iš Baltarusijos teritorijos, teisės mokslų daktaras atsakė: „Manau, kad tai turėtų būti Ukrainos vadovybės planuose, tai turėtų būti griežta pozicija. Lukašenkos atveju turėtų būti aiškiai pasakyta, kad jeigu toks apšaudymas tęsis ir agresoriui bus leidžiama tai daryti iš Baltarusijos pusės, tai bus traktuojama kaip tiesioginis dalyvavimas kare“.

 

„Baranovičių aerodromas ir kiti aerodromai, kuriuose telkiasi Ukrainą apšaudantys raketų daliniai ir „Iskander“, turėtų tapti vieta, į kurią Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėtų teisėtai smogti. Klausimas, ar esame tam pasiruošę. Manau, kad šiandien mes beveik pasiruošę, o kai būsime pilnai pasiruošę, turime tai padaryti“, – pareiškė Ukrainos teisės mokslų akademijos akademikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(0)
(101)

Komentarai ()