[Žinios trumpai] Butusovas apie būsimą puolimą: „Kai tik tai atsitiks, rusai iš čia išskris“  ()

Kai tik tai atsitiks, rusai iš čia išskris: Butusovas papasakojo, ko Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms labai trūksta fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donbase esantis Ukrainos karo žurnalistas Jurijus Butusovas išvardijo sąlygas, kurios leis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniams grąžinti okupuotas teritorijas.

Duodamas interviu radijo stočiai „Radio NV“, Butusovas teigė, kad radikalus padėties fronte pasikeitimas įvyks po to, kai Ukrainos kariuomenei pavyks išspręsti efektyvios priešpriešinės baterijos kovos organizavimo, artilerijos žvalgybos, taip pat identifikavimo ir žvalgybos problemas naikinant rusų artilerijos pozicijas.

„Kai tai bus padaryta ir mes galėsime organizuoti savo artilerijos puolimą, jie išskris iš čia“, – sakė jis.

Anot jo, sukaupus pakankamą kiekį artilerijos šovinių kartu su su gerai veikiančia priešo nugalėjimo sistema bus galima nutraukti Rusijos puolimą, taip pat išlaisvinti okupuotus Lysyčanską, Severodonecką ir kitus miestus Ukrainos rytuose ir pietuose.

Butusovas pabrėžė, kad šiuo metu okupantai turi pranašumą tik tuo, kad turi daug sviedinių ir artilerijos sistemų. Tačiau Ukrainos kariuomenės motyvacija, taktika ir karinė žvalgyba yra pranašesni už įsibrovėlių, o tai leis Ukrainai išlaikyti visus miestus, kuriuos dabar kontroliuoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

 

„Manau, kad turime visas galimybes. Priešo veržimasis yra labai lėtas ir jis neformuoja skubių misijų. Visa tai, žinoma, yra kontroliuojama. Žinome, kur jie puls, kaip judės, kokiomis jėgomis. Priešo veiksmai nuspėjami ir stereotipiniai, netgi sakyčiau“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: