[Žinios trumpai] Prancūzija sparčiai keičia senuosius dujų katilus - tai, kuo bus pakeistos dujos, įsiutins daugelį „žaliųjų” europiečių  (19)

Prancūzijos pramonė turi koreguoti savo energetikos planus - baiminamasi, kad rusiškų dujų tiekimas Europai gali būti nutrauktas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-12 [Žinios trumpai] Prancūzija sparčiai keičia senuosius dujų katilus - tai, kuo bus pakeistos dujos, įsiutins daugelį „žaliųjų” europiečių  (19)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos energetikos įmonės pradėjo keisti dujinius katilus mazutiniais - tai daroma tam atvejui, jei nutrūktų dujų tiekimas iš Rusijos Federacijos. Įmonės paspartino savo planų įgyvendinimą, bijodamos ekstremalių situacijų dėl tolesnio Rusijos dujų tiekimo mažinimo.

Praėjusį savaitgalį Pietų Prancūzijoje įvyko ekonomikos konferencija, kurios metu keli aukščiausio lygio vadovai teigė besiruošiantys galimiems elektros energijos tiekimo sutrikimams. „Mes pertvarkėme savo katilus taip, kad jie veiktų su dujomis arba mazutu, o prireikus netgi galime pereiti prie anglies“, – sakė Florentas Menegaux, „Michelin“, vienos iš pirmaujančių pasaulyje padangų gamintojų, vadovas.

Jo teigimu, tikslas yra išvengti gamyklų uždarymo, jei trūkstų dujų. Jis pažymėjo, kad nors dujų trūkumas Europoje yra įmanomas, alternatyvų vis tiek bus galima įsigyti. Mazuto neturėtų pritrūkti. Mazutu savo katilus ruošiasi kūrenti ir kai kurios kitos didelės pramonės įmonės.

Konferencijoje taip pat kalbėjęs Prancūzijos ekonomikos ir finansų ministras Bruno Le Mairesa patikslino, kad šalies vyriausybė ruošiasi visiškam Rusijos dujų tiekimo nutrūkimui. „Šiandien tai yra labiausiai tikėtina įvykių eiga. Tačiau tai reiškia, kad mes paspartinsime savo energetinę nepriklausomybę“, – komentavo Prancūzijos politikas.

70 % Prancūzijos elektros pagaminama atominėse elektrinėse, todėl šalis yra daug mažiau priklausoma nuo rusiškų dujų nei, pavyzdžiui, kaimyninė Vokietija, kuri branduolinės energijos labai kvailai atsisakė, ją keisdama rusiškomis dujomis ir rusiškomis anglimis. Branduolinė energija yra visiškai žalia, nežalinga aplinkai. Todėl dabar spėliojama, kad nepagrįstos baimės dėl branduolinių jėgainių saugumo buvo kurstomos iš Rusijos, kuri, žinoma, buvo suinteresuota vokiškų branduolinių jėgainių uždarymu. Taip manoma ne tik dėl to, kad žaliųjų organizacijos protestavo prieš branduolinę energetiką Vokietijoje (o tai yra visiškai nelogiška), bet ir dėl to, kad daug buvusių Vokietijos politikų palaikė artimus ryšius su Rusija ir „Gazprom“.

 

Liepos 11 dieną Rusija nutraukė dujų tiekimą Europai dujotiekiu „Nord Stream“. Dujotiekio sustabdymas Rusijoje buvo paaiškintas technine profilaktika.

(14)
(1)
(13)

Komentarai (19)