[Žinios trumpai] Ukrainos HIMARS sunaikino raketų pilną sandėlį - įvyko didžiuliai sprogimai, Strelkovas pripažino, kad „nuostoliai yra labai dideli“  ()

Liepos 11-osios naktį Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino Rusijos užpuolikų amunicijos sandėlį laikinai okupuotoje Nova Kachovkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakos metu Nova Kachovkoje, Chersono srityje, įsibrovėlių bazėje buvo didelis transporto priemonių skaičius. Tarp jų - ir daugiau nei 40 sunkvežimių. Be to, buvo patvirtinta ten buvo daugiau nei 200 raketų, skirtų salvinėms ugnies sistemoms.

Teigiama, kad sandėliuose prieš jų sunaikinimą buvo matyti daug kitų dėžių. Teroristas Igoris Girkinas, žinomas Strelkovo pravarde, patvirtino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiąją operaciją Chersono srityje: „Šaltiniai iš įvykio vietos prognozuoja labai didelius civilių gyventojų nuostolius, bet ne tik - vietos policijos departamentas ir daug privačių namų buvo visiškai nugriauti“. Ukraina teigia, kad atakuotas amunicijos sandėlis, tačiau sprogimas buvo labai stiprus. Jei nukentėjo civilinė infrastruktūra (o civiliai dažnai yra patraukiami nuo karinių objektų, nes rusai baiminasi šnipinėjimo), Rusija neabejotinai tai išnaudos propagandos tikslais.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi šaltiniu Chersono „karinėje-civilinėje administracijoje“, paneigė anksčiau pasirodžiusius gandus, kad raketos pataikė į hidroelektrinę. Anot jų, apgadinti gyvenamieji pastatai, gali būti ir aukų. Tuo pačiu metu nepranešama, kas tiksliai sprogo. TASS teigia, kad sprogo sandėlis su salietra. Rusijos žiniasklaidoje taip pat pranešama, kad yra aukų, apgadintas turgus, ligoninė, gyvenamieji pastatai.

(62)
(0)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: