Didžiausia Putino baimė „kad pasikartos 1990-ieji“: paskelbtas griežtas draudimas dėl generolų  ()

Įvardijo pagrindinę Putino baimę karo Ukrainoje fone: „Jis gerai prisimena 1990-uosius“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas baiminasi per didelio Rusijos generolų, dalyvaujančių kare prieš Ukrainą, populiarumo. Šiuo atžvilgiu federalinė žiniasklaida tyli apie aukščiausios karinės vadovybės veiksmus fronte.

Žiniose reguliariai kalbama apie paprastų įsibrovėlių pasiekimus, tačiau vargu ar kuris nors iš gyventojų gali įvardyti bent vieną garsų aukšto rango kariškį.

Žiniasklaidoje nekalbama apie „specialiosios operacijos“ generolus.

„Meduza“ šaltinių teigimu, V. Putinas sąmoningai neleidžia kalbėti apie savo generolus, kad dėl per didelio populiarumo jie neištrūktų iš jo kontrolės.

Vienas iš leidinio šaltinių pabrėžė, kad V. Putinas „gerai atsimena 1990-uosius“, todėl nenori „antrojo generolo Lebedo“ pasirodymo.

Prisiminkite, kad, pavyzdžiui, dalyvaujant generolui leitenantui Aleksandrui Lebedui, jiems pavyko įšaldyti konfliktą Uždniestrėje, o Moldova ir nepripažintos „respublikos“ valdžia pasirašė paliaubas.

 

1994 metais generolas susilaukė didelio populiarumo Rusijos Federacijoje, todėl jo žodžiai, kad Rusijos kariuomenės įvedimas į Čečėniją yra „nesąmonė ir kvailystė“, taip pat konfliktas su Rusijos gynybos ministru Pavelu Gračiovu, sukėlė viešą pasipiktinimą. Ir reikia pažymėti, kad visuomenė jį palaikė.

Dabar propagandinė žiniasklaida net nepraneša, kas tiksliai vadovauja Rusijos kariuomenei, nors kautynės vyksta jau 138 dienas. Kartkartėmis Vakarų žiniasklaidoje pasirodo generolų, atsakingų už karą prieš Ukrainą, pavardės, tačiau šių faktų oficialioji Maskva taip ir nepatvirtino.

 

„Pakankamas skaičius rusų palaiko „operaciją“. Jeigu koks nors generolas nuolat būtų radare, dažnai pasirodytų žiniose, jis neišvengiamai išpopuliarėtų. Niekada nežinai, kuo toks populiarumas gali baigtis tarp karą remiančiųjų“, – sakė šaltinis.

Dabar generolas, apdovanotas valdžia, galėtų paraginti visuomenę galvoti apie pasaulį, arba atvirkščiai – ragintų vykti į Kyjivą. Galbūt daugelis būtų klausę karo generolo, bet niekam Kremliuje to nereikia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: