[Žinios trumpai] Ukraina paskelbė video apie totalinį Rusijos pralaimėjimą Juodojoje jūroje (Video)  ()

Ukrainos operatyvinė vadovybė „Jug“ („Юг“) paskelbė vaizdo įrašą su anksčiau nežinotais smūgiais į Rusijos taikinius Gyvačių saloje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gyvačių salos Juodojoje jūroje išlaisvinimo operacija truko du mėnesius. Ukrainos ginkluotosios pajėgos metodiškai plėtojo karines priemones, priešui kaupiant karinę techniką ir darbo jėgą okupuotoje teritorijoje.

Dalyvauti išlaisvinant salą, kuri išgarsėjo visame pasaulyje po to, kai Ukrainos kariškiai atsiliepė į Rusijos karo laivo reikalavimą, buvo mestos karinio jūrų laivyno, „Bayraktar“ eskadrilių, oro pajėgų, raketų ir artilerijos, valstybės dalinių grupės. Taip pat Valstybės sienos tarnybos, Saugumo tarnybos ir žvalgybos ir kiti operatyvinės-strateginės karių grupės „Aleksandrija“ padaliniai.

Ukrainos kariuomenė parodė, kaip išlaisvino mažą, bet labiausiai atsparią salą. Vienas iš pagrindinių Gyvačių salos deokupacijos etapų buvo raketinio kreiserio „Maskva“ sunaikinimas. Kai tik Juodosios jūros laivyno flagmanas nuskendo, Rusijos laivynas liko be gynybos prieš Ukrainos „Neptūnus“.

Užpuolikai nusprendė pakeisti taktiką ir paversti salą stacionariu kreiseriu. Tačiau Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko staigiai ir tiksliai pataikyti į vadavietę ir žvalgybos centrą, kurį rusai pastatė ant pavogtų gręžimo įrenginių Odesos dujų telkinyje. Be nuostolių, šis smūgis padarė įtikinamą įspūdį priešui dėl Pietų Ukrainos pasiryžimo ir realių gynybinių pajėgumų.

 

 

Po nuolatinio ugnies poveikio ir logistinės paramos tarp žemyno ir saloje esančios RF ginkluotųjų pajėgų garnizono sutrikimo, užpuolikai nusprendė bėgti iš salos. Tuo pat metu jie sunaikino savo ginklus, kurie išliko po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymo. Demilitarizuojant Gyvačių salą rusai liko be 3 oro gynybos sistemų „Pantsir-S1“, „Tor-M2“, radaro „Mys“, elektroninės kovos sistemų „Tornado-G“ ir „Grad“, taip pat katerių, amunicijos sandėlio ir transporto priemonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: