[Žinios trumpai] „Okupuotose teritorijose įvyks šimtaprocentinė katastrofa, situacija siaubinga, kažką pakeisti tiesiog neįmanoma“  ()

Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergejus Gaidai pažymėjo, kad Vakarų technologijos pagerino Ukrainos kariuomenės padėtį Donbase, bet ne tiek, kiek norėtume.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sergejus Gaidai davė interviu Natašai Vlaščenkai, kuriame teigė, kad vakarietiška technika ir ginkluotė šiek tiek pagerino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų padėtį Donbase, tačiau reikia daug daugiau.

„Jei turėtume ne 9 HIMARS, o 90 (po 10 į kiekvieną pusę), tai jau būtume pakeitę šio karo eigą, naikintume ne tik artilerijos sandėlius, jų įrangą ir asmeninę sudėtį, bet būtume įvedę tokį disbalansą visoje Rusijos kariuomenėje, kad jau jie būtų pabėgę. Motyvacijos pas rusus visai nėra, tik vok, žudyk, ir viskas.“

Taip pat, pasak Sergejaus Gaidai, okupuotose Luhansko srities teritorijose įvyks šimtaprocentinė humanitarinė katastrofa, nes rusai jau kelis mėnesius atakuoja miestus su viskuo, ką turi: „Grad“, „Tornad“, „Uragan“ sistemomis, lėktuvais, raketomis, bombomis, artilerija, tankais, minosvaidžiais.

 

„Tai tiesiog baisu. Per tą laiką jie sunaikino visą infrastruktūrą“ – sakė Gaidaui. – „Visiškai išdegė pagrindiniai dujų vamzdžiai, Belogorovkoje susprogdinta visa vandentiekio sistema. Jie negalės viso to atnaujinti net prieš žiemą. Tai katastrofa“.

Be to, Gaidai atkreipė dėmesį į tai, kad okupantai iš regiono išsiveža medicinos įrangą, kuri buvo pristatyta pernai ar užpernai. Tai prieštarauja Rusijos Federacijos teiginiams, kad norima gelbėti žmones ir jais rūpintis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(3)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: