[Žinios trumpai] Rusijos propagandistas Saponkovas prisipažino, kad HIMARS ataka jam paliko žvėrišką įspūdį – nieko panašaus anksčiau nebuvo matęs, rusų analogai juokingi  (1)

Rusijos propagandistus šokiruoja JAV HIMARS, kuriuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos neseniai dislokavo palei visą fronto liniją, ugnies galia ir taiklumas. Rusijos karo propagandistas Romanas Saponkovas teigė, kad sekmadienį matė, kaip raketos HIMARS smogė Rusijos kariuomenės objektams Černobajevkoje netoli Chersono.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-12 [Žinios trumpai] Rusijos propagandistas Saponkovas prisipažino, kad HIMARS ataka jam paliko žvėrišką įspūdį – nieko panašaus anksčiau nebuvo matęs, rusų analogai juokingi  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo „Telegram“ kanale jis pažymėjo, kad raketos smūgis jam padarė stiprų įspūdį, nes niekada anksčiau nebuvo matęs nieko panašaus. Saponkovas pripažįsta, kad matė, kaip kelios HIMARS raketos pataikė į taikinį tokiu tikslumu, kokio rusiškos MLRS raketos nesugeba pasiekti.

„Taip jau atsitiko, kad vakar stebėjau HIMARS smūgį Čornobajevkoje, Chersone, tai buvo praktiškai prieš mano akis. Daug kartų esu buvęs apšaudomas, bet mane pribloškė tai, kad visas paketas, 5 ar 6 raketos, pataikė praktiškai tobulai. Įprastai MLRS yra lygiašaudės, o esant maksimaliam nuotoliui jos išsiskleidžia. Žinoma, tai sudaro neblogą įspūdį, dėl to nekyla jokių abejonių“, – sakė jis.

Be to, Rusijos propagandistas prisipažino, kad po kelių valandų jis matė rusiškų raketų „Uragan“ salvę, kurios buvo paskleistos didelėje teritorijoje, jų tikslumas buvo mažas, o kai kurios raketos apskritai nesprogo.

 

„Po amerikiečių tai neatrodo rimta. Tada desantas buvo apdorotas haubicomis, kurios taip pat nebuvo taiklios“, – sakė jis, komentuodamas Rusijos kariuomenės atsaką.

Saponkovas pastebi tikrą paniką Rusijos socialiniuose tinkluose ir pripažįsta, kad pastarosiomis dienomis Ukrainos pajėgų raketų smūgiai iš HIMARS yra tik pradžia. Jo prognozėmis, Ukrainos kariuomenė netrukus pradės sistemingai naikinti Rusijos karinius objektus, apie kuriuos informacija buvo renkama pastaruosius kelis mėnesius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(145)
(1)
(144)

Komentarai (1)