Tai būtų totalinis Rusijos krachas naftos rinkoje - Bidenas slapta organizuoja didžiulį sandėrį su Saudo Arabija  ()

Joe Bidenas su svarbia misija, liepos 15-16 d., lankysis Saudo Arabijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltieji rūmai pradėjo diskusiją dėl galimybės atšaukti draudimą parduoti ginklus Saudo Arabijai. Viskas tam, kad Rijadas padidintų naftos gavybą ir paleistų ją į rinką, tuo kompensuodamas Rusijos „juodojo aukso“ trūkumą. 

„Argus Media“ primena, kad Amerika anksčiau buvo uždraudusi ginklų pardavimus Saudo Arabijai dėl jos konflikto su Jemenu.

Straipsnyje rašoma, kad Joe Bidenas Saudo Arabijoje lankysis ne tik su tikslu sustiprinti naftos tiekimo pajėgumus, tačiau šis tikslas visgi yra pagrindinis. JAV gyventojai, susidurę su didėjančiomis degalų kainomis, yra nepatenkinti. Baltųjų rūmų vadovo kelionė į Saudo Arabiją liepos 15-16 dienomis dar negarantuoja, kad naftos tiekimas ženkliai padidės.

 

„Argus Media“ prognozuoja ribotą rezultatą, nes, nepaisant to, kad Saudo Arabija ir JAE turi 2,5 mln. rezervinių barelių naftos per dieną, atsisveikinti su jais neskuba. OPEC teigė, kad Saudo Arabijos ir JAE rezervinių pajėgumų tiekimas rinkai gali turėti daugiau žalingo poveikio nei aukštos naftos kainos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()