[Žinios trumpai] Smūgis žemiau juostos – žlunga Rusijos naftos eksportas į Kiniją ir Indiją: Saudo Arabija Rusijai paskelbė „naftos karą“  (3)

Rusijos naftos eksportas į Kiniją ir Indiją žlugo: Saudo Arabija paskelbė „kainų karą“ Rusijos Federacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saudo Arabijai ir Iranui paskelbus nuolaidas savo naftai, kad galėtų konkuruoti su rusiškomis rūšimis pagrindinėje rinkoje, tiekimas į Aziją iš Rusijos sumažėjo beveik 20 %.

Apie tai praneša rusų leidinys „Finanz“.

„Panašu, kad Rusijos naftininkų medaus mėnuo su pirkėjais Indijoje ir Kinijoje eina į pabaigą“, – pastebi leidinio žurnalistai.

Pastarąją savaitę pristatymai į Indijos ir Kinijos rinkas siekė 1,76 mln. barelių per dieną, nors nuo balandžio vidurio iki birželio viršijo 2-2,1 mln. barelių per dieną.

Pristatymai į Kiniją, palyginti su birželio pradžia, sumažėjo 25 %, į Indiją – 27 %.

Bendras eksportas į Aziją sumažėjo iki žemiausio lygio nuo balandžio pradžios.

Sprendžiant iš Saudo Arabijos veiksmų, Rijadas neketina užleisti Rusijos Federacijai savo tradicinės rinkos: Kinija perka daugiau nei 25 % arabų eksportuojamos naftos.

Tai dar nepaveikė Rusijos biudžeto, pažymi laikraštis, nes eksporto muito padidinimas kompensuoja fizinių apimčių sumažėjimą ir aprūpina Rusijos vyriausybę 159 mln. USD pajamų per savaitę.

 

Tuo pat metu „Bloomberg“ praneša, kad vienas aukšto rango JAV iždo departamento pareigūnas pažymėjo, kad pasiūlymas, kurį nagrinėja keletas pirmaujančių pasaulio ekonomikų, apriboti iš Rusijos eksportuojamos naftos kainas, bus labai svarbus siekiant užkirsti kelią kitam pasaulinių kainų šuoliui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(194)
(5)
(189)

Komentarai (3)