[Žinios trumpai] „Svarbu užkirsti kelią referendumui“ – Arestovičius paaiškino, kodėl tai pavojinga ir ką darys Ukraina  ()

Ukrainos ruošiamos Chersono deokupacijos sąlygos aiškios: lengviau sutrukdyti „referendumą“, nei kovoti su jo pasekmėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietinių Ukrainos regionų deokupacijos klausimas yra svarbiausias Ukrainos prioritetas. Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius taip pakomentavo Volodymyro Zelenskio įsakymą karinėms pajėgoms išlaisvinti laikinai okupuotus Ukrainos pietus. Kaip sakė Arestovičius, svarbu užkirsti kelią referendumams, kuriais Rusija ketina formaliai įtvirtinti savo buvimą ten.

„Mums daug paprasčiau užkirsti kelią šiam referendumui, nei tvarkytis su jo pasekmėmis vėliau. Net jei jis netikras, tai vis tiek yra referendumas, todėl negalima palaukti, viskas labai arti“, – tikino Arestovičius. Anot jo, dabar mirties Rusijos kariams Chersone dabar stipriai išaugs - jų laukia bilietas į vieną pusę.

Nors Rusijos referendumai yra netikri visomis prasmėmis (Rusija neturi teisės rengti referendumų kitų šalių teritorijose ir dar klastoja jų rezultatus), tai yra paaiškinimas vidinei auditorijai, kodėl šių teritorijų puolimas laikytinas visos šalies puolimu. Pavyzdžiui, Ukrainai dabar pabandžius atsiimti Krymą, rusai būtų įtikinti, kad puolama Rusija, nes jų akyse Krymas nebėra Ukrainos dalis.

(8)
(3)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: