[Žinios trumpai] Tai karinės paslapties išdavimas? Ukraina nusiuntė labai svarbią žinią Rusijai ir Vakarams  ()

„Skelbimas“ apie atsakomąjį puolimą Chersono kryptimi nepažeidžia slaptumo principo karo padėties metu, o, priešingai, buvo paskelbtas turint konkrečius tikslus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Anatolijus Kravčiukas, kurio specializacija yra informacinės technologijos, interviu Volodymyrui Polujevui sakė, kad „skelbimas“ apie didelio masto kontrpuolimą Chersono kryptimi Ukrainai ne tik tinkamas, bet ir būtinas.

Anot jo, tai aiški žinia tiek Rusijos Federacijai, tiek Vakarų partneriams.

„Esu tikras, kad šis pareiškimas pirmiausia skirtas rusams, kad jie aiškiai suprastų: mes nesustosime. V. Putinas jau kursto mūsų vadovybę deryboms, bet ji to nesiruošia daryti, nes labiau pasitiki savimi. Šiuo atžvilgiu V. Putinas gavo gerą antausį“, – sakė A. Kravčiukas.

„Tačiau dar kartą pabrėžiu: rusai nuolatos bandys mus įtikinti šioms deryboms. O štai A. Reznikovo pareiškimas, kaip ir man, yra aiški žinia Rusijai, kad mes eisime iki pabaigos, o ne iki kažkokio taško, kur jie (rusai – red.) sustotų ir pradėtų pumpuoti savo teises“.

Antroji žinutė, anot eksperto, skirta Vakarų sąjungininkams. Gynybos ministras Aleksejus Reznikovas, regis, sako: „vaikinai, padėkite, nes mes esame pasiruošę, bet tam reikia ginklų. Galime surinkti milijono armiją, turime pakankamai žmonių, bet neturime pakankamai ginklų“.

„Todėl šiuo atveju nematau strateginiu momentu jokios problemos. Jis (Reznikovas – red.) nieko iš anksto neatskleidžia, neišsako pagrindinių puolimo krypčių, ne, nes britai jau ilgą laiką kalbėjo apie šį kontrpuolimą Chersono kryptimi. Gynybos ministras neatskleidė jokios itin slaptos informacijos, tiesiog sutelkė dėmesį į dvi labai svarbias tezes tiek mūsų priešui, tiek mūsų sąjungininkams“, – aiškino Anatolijus Kravčiukas.

 

Tada jis pridūrė, kad kontrpuolimo laikas priklausys nuo partnerių, nes Ukraina gali greitai ir efektyviai sukaupti žmogiškuosius išteklius, tačiau A. Reznikovas apie ginklus kalbėsis su sąjungininkų šalių atstovais po to, kai Generalinis štabas aiškiai paskelbs visko, kas būtina, sąrašą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(123)
(2)
(121)

Komentarai ()

Susijusios žymos: