[Žinios trumpai] „Mes neįvertinome, ką iš tikro reiškia Vakarų pagalba“: buvęs „DLR“ vadas skelbia didžiulių pralaimėjimų priežastis  ()

Ukrainos kariuomenė, padedama karinės Vakarų pagalbos, sugebėjo pakreipti įvykių eigą fronte ir sunaikinti daugybę įsibrovėlių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš buvusių „DLR“ formacijos vadų Aleksandras Chodakovskis dar kartą patvirtino seniai žinomą faktą: priverstinai mobilizuoti ORDLO gyventojai Rusijos kariuomenės buvo panaudoti kaip „patrankų mėsa“, kurią metė į mūšį prieš stiprų priešą.

„Kiekvienas mūsų pulkas, sukurtas mobilizuotųjų pagrindu, buvo masė žmonių – prastai aprūpinti, visiškai neapmokyti, o svarbiausia – be šarvuočių ir artilerijos. Visų jų kovinis efektyvumas buvo labai žemas“, – rašė jis.

Chodakovskis įsitikinęs, kad Rusijos skubotai mobilizuoti vyrai, kurie gali būti įmesti į karą Ukrainoje, mūšio lauke parodys tą patį rezultatą:

„Prastai apmokyti ir.... be šarvuočių ir artilerijos“.

Ukrainos kariškiai gavo rimtą karinę pagalbą iš Vakarų, todėl pavyko suformuoti efektyvesnius dalinius.

 

„Turime pripažinti, kad neįvertinome Vakarų paramos svarbos“, – argumentuoja Chodakovskis.

Tikriausiai šis įrašas su „DLR“ armijos pralaimėjimo pateisinimu buvo skirtas vidinei ORDLO propagandai. Tačiau verta prisiminti, kad iš pradžių Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėjo pasipriešinti priešui, kuris daug kartų buvo pranašesnis tiek darbo jėga, tiek karinės technikos kiekiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: