Grandiozinės sankcijos Rusijai daro savo: Kinija spjauna į buvusį konfliktą, derasi su Vakarų valstybe  (1)

Sankcijos prieš Rusijos anglis privertė Kiniją sudaryti sandorį su Vakarų sąjungininku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pekino planai yra atsakas į anglies vartotojų, įskaitant ES, G7 ir Japoniją, sprendimus jau šiais metais uždrausti Rusijos importą.

Kinijos valdžia siūlo panaikinti beveik dvejus metus galiojantį draudimą Australijos anglims, nes konkurencija dėl Australijos anglies gali sustiprėti, kai rugpjūtį įsigalios Vakarų sankcijos Rusijos energetikai.

Tai praneša „Bloomberg“, remdamasis savo šaltiniais, pažymėdamas reikšmingą politinės įtampos tarp dviejų valstybių atsipalaidavimo momentą globalios energetikos problemų fone.

Pasak žmonių, susipažinusių su planu, pasiūlymas bus pateiktas aukšto rango pareigūnams, rekomenduojantiems Pekinui atnaujinti importą iš Australijos. Tokį sprendimą paskatino nuogąstavimai, kad Europos apribojimai Rusijos energijos tiekimui padidins pagrindinių Kinijos tiekėjų, tokių kaip Indonezija, konkurenciją dėl anglies.

Pareigūnai pluša, kad padidintų kuro atsargas, jog nepasikartotų praėjusių metų elektros tiekimo sutrikimai, ypač prieš Komunistų partijos kongresą.

Kinija, kuri anksčiau buvo didelė Australijos anglies vartotoja, 2020 m. pabaigoje įvedė neoficialų draudimą, nes konfliktas tarp Kanberos ir Pekino paaštrėjo dėl sprendimo uždrausti „Huawei Technologies Co.“ sukurti 5G tinklą, o tuometinis ministras pirmininkas Scottas Morrisonas paragino atlikti nepriklausomą koronaviruso kilmės tyrimą.

Pekino planai taip pat yra atsakas į anglies vartotojų, įskaitant Europos Sąjungą, G7 šalis ir Japoniją, sprendimus jau šiais metais uždrausti Rusijos importą. Šie žingsniai padidina spaudimą pasaulinėms rinkoms, nes didėja labiausiai teršiančio iškastinio kuro paklausa, o energijos komplekso pasiūla yra maža.

 

Draudimo tiekti iš Australijos panaikinimas suteiks Kinijai daug daugiau lankstumo perkant kurą elektrinėms arba metalurginę anglį plieno gamybai. Australija sudaro beveik 30 % viso anglies eksporto, todėl ji yra didžiausia tiekėja po Indonezijos.

Australija turi galimybę „sukaupti teigiamą energiją ir sudaryti palankias sąlygas sveikam ir tvariam prekybos santykių tarp Kinijos ir Australijos vystymuisi“, – ketvirtadienį per eilinį instruktažą Pekine sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wangas Wenbinas, paklaustas apie galimybę nutraukti prekybinių santykių draudimą.

Anksčiau buvo taikomi apribojimai daugeliui Australijos importuojamų produktų – nuo ​​anglies iki vyno, jautienos ir omarų. Tačiau Australijos anglies praradimas buvo ypač skaudus Kinijai, kuri pernai susidūrė su energijos stygiumi dėl antros pagal dydį pasaulio eksportuotojos kuro trūkumo.

 

Europa dabar pereina prie jūros anglies iš Pietų Afrikos ir net iki Australijos, nes nustoja importuoti iš Rusijos. Indija, antra pagal dydį pasaulyje anglies importuotoja po Kinijos, birželį paskelbė rekordinius šiluminės anglies tiekimus po pastarojo elektros trūkumo. Tačiau numatomas pasaulinės pasiūlos padidėjimas, šalinant kliūtis, silpna paklausa iš Kinijos ir energijos paklausos augimo normalizavimas turėtų apriboti tolesnį augimo tempą.

Anglis yra pagrindinis kuras, naudojamas elektros energijai gaminti visame pasaulyje. Kinija yra didžiausia anglies gamintoja ir vartotoja. Kiti pagrindiniai gamintojai yra JAV, Indija, Australija, Indonezija, Rusija, Pietų Afrika, Vokietija ir Lenkija. Didžiausios anglies eksportuotojos yra Indonezija, Australija, Rusija, JAV, Kolumbija, Pietų Afrika ir Kazachstanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai (1)