[Žinios trumpai] Rusija bet kokia kaina stengiasi sutrukdyti Vakarų ginkluotės tiekimą: bando sukiršinti Ukrainą su ES  ()

Europos Sąjunga neturi pagrindo nepasitikėti Ukrainos valdžia, o ginklų tiekimas iš Vakarų šalių yra griežtai kontroliuojamas, patikino ES atstovas Peteris Stano.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešimai apie neva Ukrainai tiekiamų Vakarų ginklų kontrabandą yra Rusijos Federacijos skleidžiama propaganda, kuriama siekiant nutraukti karinę pagalbą Ukrainai. ES neturi pagrindo nepasitikėti Kyjivu. Tai interviu agentūrai „Ukrinform“ pareiškė ES atstovas užsienio ir saugumo politikai Peteris Stano.

Stano teigimu, Rusijos propaganda reguliariai bando sumenkinti vakarietiškos ginkluotės tiekimą Ukrainai. Jis pažymėjo, kad ES sukūrė stebėjimo ir kontrolės mechanizmą, užtikrinantį, kad Kyjivui tiekiama įranga bus naudojama pagal paskirtį.

„Mūsų pagalbai taikomos griežtos kontrolės ir apsaugos priemonės, veikiančios ir tuo metu, kai ji jau buvo pristatyta“, – aiškino Stano. Jis patikino, kad ES neturi pagrindo nepasitikėti Ukrainos valdžia, kuri „kovoja, kad apsaugotų savo šalį ir Ukrainos žmones nuo žiaurios agresijos“.

Anksčiau britų laikraštis „Financial Times“, remdamasis dviem Vakarų pareigūnais, pranešė, kad NATO ir ES šalys nori pagerinti ginklų tiekimo Ukrainai kontrolę, nes baiminasi, kad nusikalstamos grupuotės išgabens juos iš šalies į Europos juodąją rinką.

 

Savo ruožtu Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas pasiūlė Aukščiausiosios Rados liaudies deputatams apsvarstyti idėją sukurti laikinąją specialiąją komisiją, kuri stebėtų Vakarų šalių siunčiamos ginkluotės naudojimą.

(13)
(2)
(11)

Komentarai ()