Grandiozinis skandalas, tai gali būti viena didžiausių duomenų vagysčių istorijoje: programišiai pardavė šimtų milijonų piliečių asmeninę informaciją  (2)

Kinijos technologijų milžinės „Alibaba“ akcijos penktadienį atpigo, rinkai sureagavus į pranešimus, kad grupės vadovai buvo iškviesti susitikti su šalies institucijų pareigūnais aiškinantis didelio masto vagystę iš policijos duomenų bazės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusį mėnesį programišiai pardavė, jų teigimu, asmeninę šimtų milijonų Kinijos piliečių informaciją.

Jei šie teiginiai pasirodytų besantys teisingi, tai būtų viena didžiausių duomenų vagysčių istorijoje.

Kibernetinio saugumo analitikai vėliau patvirtino, kad duomenys buvo saugomi „Alibaba“ debesų serveriuose ir kad greičiausiai tai buvo duomenys iš Šanchajaus policijos duomenų bazės.

Bendrovės akcijos atpigo 5,7 proc. prasidėjus penktadienio prekybos sesijai Honkonge, praėjus kelioms valandoms, kai verslo leidinys „The Wall Street Journal“ paskelbė, jog Šanchajaus institucijos išsikvietė grupes vadovus pokalbiui.

„The Wall Street Journal“ pacitavo neįvardytus su klausimu susipažinusius asmenis, teigusius, kad tarp iškviestų vadovų yra „Alibaba Cloud“ viceprezidentas Chenas Xuesongasp atsakingas už padalinio skaitmeninių sistemų saugumą.

Pranešime priduriama, kad „Alibaba“ ir jos debesų kompiuterijos padalinio vyresnieji vadovai surengė virtualų susitikimą liepos 1 dieną, kai pardavėjas paskelbė apie pavogtą duomenų bazę kibernetinių nusikaltimų forume.

 

Vykdant vidinį tyrimą, įmonės inžinieriai nutraukė prieigą prie pažeistos duomenų bazės ir ėmėsi kitų veiksmų.

Manoma, kad duomenų bazė buvo saugoma „Alibaba“ serveriuose naudojant pasenusias ir nesaugias technologijas.

„Alibaba“ iš karto neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą patvirtinti leidinio paskelbtą informaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(2)
(5)
(-3)

Komentarai (2)