[Žinios trumpai] Košmaras Rusijos kariuomenėje: nušluota 106-osios ir 20-osios divizijų bei 49-osios armijos vadovybė (Foto)  ()

Rusijos ginkluotųjų pajėgų karininkai, pasislėpę okupuotų teritorijų užnugaryje, nebėra saugūs. Pastarąsias dvi savaites ukrainiečiai nuosekliai naikino Rusijos kariuomenės užnugario tvirtoves, bazes ir sandėlius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida patvirtino, kad fronte masiškai krito Rusijos ginkluotųjų pajėgų karininkai. Apie tai paskelbė leidinys „Meduza“.

Liepos 8 d. įvyko didelis Rusijos ginkluotųjų pajėgų pralaimėjimas Ukrainoje. Tą dieną žuvo šeši aukšto rango Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariškiai: 49-osios jungtinės ginkluotųjų pajėgų armijos majoras, 90-osios priešlėktuvinių raketų brigados vyresnysis leitenantas ir vyresnysis praporščikas, taip pat du 66-osios kontrolės brigados štabo praporščikai.

Stebėtina, kad jie buvo susiję su tam tikra įslaptinta informacija. Nekrologe rašoma, kad jie žuvo „vykdydami pareigą saugoti valstybės paslaptis“.

Liepos 10 d. taip pat buvo „juodoji diena“ Rusijos kariuomenei. Tuomet Ukrainoje buvo sugriauta 106-osios oro desanto divizijos vadavietė. Tarp kritusių buvo šios grupuotės vadovybė, įskaitant du vado pavaduotojus Maksimą Kudriną ir Sergejų Kuzminovą bei štabo viršininką Andrejų Vasiljevą.

 

 

Tą pačią dieną Rusijos kariuomenė patyrė didelių nuostolių, kai Ukraina smogė Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadavietei Naujojoje Kachovkoje. Ukrainos duomenimis, Rusijos ginkluotosios pajėgos neteko 150 karių, tarp jų 5 karininkų.

Taip pat patvirtinta, kad žuvo 20-osios motorizuotosios šaulių divizijos vadas Oleksijus Gorobecas, pulkininkas Sergejus Kensas ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų 22-ojo armijos korpuso štabo viršininkas generolas majoras Nasbulinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(84)
(2)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: