Karo ekspertai: tokie rusų veiksmai anksčiau žymėdavo jų pabaigos pradžią  ()

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertų teigimu, Ivanivkos gynėjai su kiekviena diena jaučia vis intensyvesnį Rusijos pajėgų spaudimą. Anot jų, panašu, kad dėl senkančių raketų atsargų, terorizuoti gyventojus pafrontės miestuose kartu su artilerija yra pasitelktos S-300 sistemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Charkivo sektoriuje – be didelių pakitimų, abi pusės stiprina esamas pozicijas. Pasak ekspertų, kontaktinė linija kol kas stabili, tačiau išlieka atviras klausimas, ar Rusijos pajėgos čia bandys toliau atsiiminėti prieš tai okupuotas, bet šiai dienai ukrainiečių išlaisvintas teritorijas, tuo pačiu priartinant netiesioginės ugnies priemones prie Charkivo miesto.

Komentuodami padėtį Iziumo sektoriuje, karybos žinovai svarsto, kad jie galbūt buvo teisūs sakydami, kad puldamas pagrindinį Krasnopilės – Dolynos – Bohorodyčnės ruožą agresorius kas keletą dienų atstato pajėgumą iš rezervų (t.y. praradimų papildymai, priskirti padaliniai, vidinė reorganizacija) ir toliau bando laimę atakuodamas šalutinius rajonus.

Esą šį kartą vėl intensyviai pultas Kurulkos – Ivanivkos ruožas.

Ivanivkos gynėjai, pasak „Locked N’ Loaded“, su kiekviena diena jaučia vis intensyvesnį Rusijos pajėgų spaudimą.

„Kol kas niekur priešui sėkmė nenusišypsojo. Jų propagandistai jau kelinta diena liūdnai pabrėžia, kad į šiaurės vakarus nuo Slaviansko ukrainiečiai įsirengę gerai įtvirtintą, fortifikuotą gynybos ruožą ir ginasi naudodami apsauginių kliūčių ir netiesioginės ugnies kokteiliuką“, – rašo jie.

Siversko sektoriuje vėl atakuotos Verchnokamjansko ir Bilohorivkos gyvenvietės, ukrainiečiai apsigynė.

Svarbu pažymėti, kad suintensyvėjo agresoriaus artilerija Limano sektoriuje.

Neatmestina, kad taip agresorius ruošia dirvą forsuoti Severskij Doneco upę kažkur ties Dronivka – Serebrianka – Hryhorivka.

Pasak ekspertų, Bachmuto sektoriuje temperatūra po truputį vėl kyla.

„Nieko naujo, ukrainiečiai vėl atmušė orkų atakas Kodemos – Veršynos ruože. Tačiau neramina, kad rusai atnaujino atakas Soledaro apylinkėse. Tikėtina, šiame ruože Rusijos pajėgų vienetai persigrupavo, taigi, kelių dienų bėgyje galbūt pamatysime, ko jie bandys imtis“, – rašo ekspertai.

 

Pasak karybos žinovų, jau antradienį buvo pasirodžiusi informacija, kad agresorius pietų kryptyje prieš antžeminius taikinius bando naudoti oro gynybos sistemas, pavyzdžiui, S-300.

„Techniškai tai įmanoma – taikymo mechanizmas susiejamas su lokacija ir raketa skrieja į ant žemės esantį taikinį. Tiesa, taiklumas atitinka blogiausius rusiškus standartus. Iš pradžių nelabai tuo tikėjome. Buvome įsitikinę, kad Rusija tikrai turi senų sovietinių žemė-žemė tipo raketų. Na, nes naudoti brangias oro gynybos priemones ne pagal paskirtį kai aplink Chersoną duoda džiazo Ukrainos aviacija, būtų kažkas tarp beprotybės ir savižudybės. Nors sunku patikėti, bet vis daugiau tokių smūgių patvirtinama“, – teigia „Locked N’ Loaded“.

 

Jie rašo, kad dėl senkančių raketų atsargų terorizuoti gyventojus pafrontės miestuose kartu su artilerija yra pasitelktos S-300 sistemos.

Toliau esanti Vinica nepasiekiama rusų artilerijai, tad čia terorizuoti civilius, pasak ekspertų, naudojamos gana tikslios „Kalibr“ raketos.

„Negalėdami nugalėti Ukrainos kariuomenės mūšio lauke, orkai turbūt tikisi demoralizuoti Ukrainos gyventojus ir taip pakirsti valią priešintis. Jie ignoruoja karines grėsmes, pavyzdžiui, Pietų kryptyje aktyviai veikiančią ukrainiečių aviaciją, ir karo eigą bando kreipti darydami karo nusikaltimus (atakos prieš civilius užnugario miestuose). Istoriškai tokie agresoriaus veiksmai žymėjo jo pabaigos pradžią. Tikimės, kad šį kartą viskas įvyks greičiau, nei per dvejus metus“, – teigia ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: