[Žinios trumpai] Strelkovą sunervino raketų ataka Ukrainoje: „tai idiotizmas, smūgis mums patiems, nebeliks raketų Lenkijai!“  ()

Net karo nusikaltėliai Igoris Strelkovas ir Maksimas Klimovas buvo sugluminti Rusijos smūgių sparnuotosiomis raketomis „Kalibr“ Vinicos civiliams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės teroras Ukrainos civiliams yra nenaudingas pačiai Rusijos Federacijai. Smūgis į Vinicos centrą vidury baltos dienos neturėjo karinės reikšmės. Tai bendroje kalboje pareiškė du karo nusikaltėliai buvęs FSB karininkas Igoris Girkinas ir „Wagner“ grupės karys Maksimas Klimovas.

Klimovas pažymėjo, kad per beveik 5 mėnesius trunkantį karą prieš Ukrainą Rusija jau išleido tūkstančius brangių raketų, susikurdama deficitą.

„Mums liko nedaug raketų, tai yra objektyvus faktas. Paleidome apie du tūkstančius raketų. Jau dabar aplenkėme JAV karuose panaudotų sparnuotųjų raketų skaičių. Tiesą sakant, tai yra rimta našta biudžetui“, – skundėsi Klimovas.

Jis suabejojo, ar išmintinga vidury baltos dienos atakuoti Vinicos centrą, pražudant dešimtis civilių. Net  abejotina Rusijos Federacijos gynybos ministerijos versija apie tariamą mitinių „nacionalistų“ bazės sunaikinimą, mano „vagnerietis“. Jis piktinosi, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos naudoja raketas civiliams gyventojams žudyti, o ne karinėms problemoms spręsti.

„Mes nepuolame kolonų, nieko nedaroma pagal karo logiką, bet smūgis (į Vinicą - red.) pirmiausia yra smūgis mums patiems. Pirma, gyventojų reakcija. Antra - raketa, kurios mums gali prireikti karo veiksmų su ta pačia Lenkija atveju“, – sakė Klimovas.

 

Girkinas galiausiai paaiškino, kad visiškai sutinka su šia nuomone. Beje, karininkų namai, į kuriuos tariamai taikėsi rusai, techniškai net nėra karinis objektas. Tai - koncertų ir renginių vieta, kurioje smūgio dieną turėjo įvykti koncertas. Rusija skelbia, kad ten vyko pasitarimas ir jo dalyviai buvo sunaikinti. Taigi, Rusija giriasi naikinanti „sprendimų priėmimo centrus“, bet realybė yra kitokia - sunaikinta civilių pilna aikštė ir koncertų salė.

(84)
(1)
(83)

Komentarai ()

Susijusios žymos: