[Žinios trumpai] Ždanovas paviešino visiškai slaptą Vašingtono planą, kodėl Ukrainai duoda labai ribotą kiekį ginklų - laukiama slaptų derybų  ()

Vakarai vilkina ginklų tiekimą Ukrainai, nes nebuvo pasiruošę užsitęsusiam karui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių atsargos generolas Markas Arnoldas įsitikinęs, kad NATO šalys nebuvo pasiruošusios tam, kad karas užsitęs ilgus keturis mėnesius, todėl atidėdavo ginklų tiekimą Ukrainai. Pagrindinė priežastis – nesugebėjimas greitai padidinti naujų gamybos tempų. Irako ir Afganistano karo veteranas interviu RBC sakė, kad Ukrainai nebuvo perduota tiek daug ginklų, nes bandoma pateikti pasiūlyti gerus ginklus, bet tuo pačiu negalima ištuštinti saugyklų.

Arnoldas teigė, kad ginklų gamyba ilgą laiką vyksta pagal taikos metų scenarijų. Gamintojai nėra pratę dirbti karo sąlygomis. Iki vasario Vakarai ginklus gamino pagal anksčiau sutartus planus. Niekas neįsivaizdavo, kad prasidės tikras karas ir kad reikės skubiai didinti naujų ginklų gamybos tempus. Anot atsargos generolo, Vakarams sunku pertvarkyti savo darbą karo meto rėmuose.

Vakarai jau dirba pagal raižytą schemą ir sunkiai gali pertvarkyti gamybą. Vakaruose karo ekonomika nebus skelbiama, todėl didelio proveržio galima tikėtis.

Bet yra ir kitų priežasčių, kodėl Ukraina negauna tiek daug ginklų, kiek jai reikia. Savo nuomonę šiuo klausimu išsakė karo ekspertas Olegas Ždanovas. Anot jo, JAV neskuba perduoti naujų ginklų, nes tiki „rūmų perversmu“ Rusijos Federacijoje. Vašingtonas nenori, kad Rusija visiškai žlugtų. Jie įsitikinę, kad politinis elitas nuvers Putiną. Po to JAV yra pasirengusios sėsti prie derybų stalo su naująja vyriausybe. Paprasčiau tariant, Vašingtonas tikisi, kad „meškos nagai ir dantys bus ištraukti, bet tuo pačiu jis vis tiek galės urzgti ir būti baisi“. Šiandien Ukrainos kariuomenėje personalo netrūksta, labai trūksta ginklų.

(22)
(10)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: