[Žinios trumpai] Estijoje rusams ir baltarusiams bus uždrausta turėti ginklų, o jau turintiems – atimtos licencijos  ()

Naujoji Estijos koalicija nusprendė: „Rusijos Federacijos ir Baltarusijos piliečiams išduoti leidimai ginklams bus pripažinti negaliojančiais, o tolesnis jų išdavimas bus nutrauktas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijoje, okupacinės Rusijos šalies ir jos sąjungininkės Baltarusijos piliečiams, bus uždrausta turėti ginklų, o jau turintiems licenciją – ji bus panaikinta. Taip nutarė naujoji Estijos koalicija, rašo ERR.

Liepos 15 dieną Estijoje suformuota nauja koalicija, kurioje ministre pirmininke lieka Kaja Kallas.

„Rusijos Federacijos ir Baltarusijos piliečiams išduoti leidimai ginklams bus pripažinti negaliojančiais, o tolesnis jų išdavimas bus nutrauktas“, – sakoma dokumente.

Būsimasis vidaus reikalų ministras Lauri Läänemetsas pareiškė, kad leidimai ginklui turėtų būti paskelbti negaliojančiais ne tik Rusijos Federacijos ir Baltarusijos piliečiams, bet ir tiems asmenims, kurie yra pareiškę priešiškumą Estijai ar Ukrainai.

„Policija turėtų patikrinti ir visus kitus. Nes visada yra Estijos pilietybę turinčių žmonių, kurie gali būti ne estai, kurie gali būti nedraugiški Ukrainai ir, galbūt, turėti su esama saugumo situacija nesuderinamų nuomonių bei minčių. Tai reiškia, kad su jais mes turime taip pat kovoti“, – sakė jis.

 

Panaikinus licencijas reiks keisti įstatymus, todėl įgyvendinimui prireiks kelių mėnesių, prognozuoja būsimasis šalies Vidaus reikalų ministerijos vadovas.

Estijos ginklų savininkų sąjunga jau trečią karo savaitę, Rusijai su Baltarusijos pagalba įsiveržus į Ukrainą, pasiūlė pakeisti įstatymą, kad šaunamuosius ginklus ir šaudmenis Estijoje galėtų turėti tik Estijos, ES ir NATO valstybių piliečiai.

2020 metų duomenimis, Estijoje gyveno 1300 Rusijos Federacijos piliečių, turinčių leidimą nešiotis ginklus ir turėti šaunamuosius ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(3)
(58)

Komentarai ()