[Žinios trumpai] Ar tikrai prasidėjo JAV ginklų kontrabanda Ukrainoje? Pentagonas paskelbė atsakymą  ()

JAV Gynybos departamentas nemato jokių požymių, kad amerikiečių ginklai Ukrainai naudojami kur nors kitur, ne mūšio lauke prieš Rusijos įsibrovėlį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-17 [Žinios trumpai] Ar tikrai prasidėjo JAV ginklų kontrabanda Ukrainoje? Pentagonas paskelbė atsakymą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Pentagono atstovas, atsakydamas į „Politico“ klausimą. Žurnalistas paklausė - „sakėte, kad nesekate ginklų, kuriuos perdavėme ukrainiečiams, bet kaip tada žinoti, kad jie nenaudojami kažkam kitam?" Pareigūnas atsakė, kad „nesekti ir nežinoti, kur dingsta šie ginklai, yra du skirtingi dalykai“.

„Turiu omenyje, kad mes nesekame, kaip ukrainiečiai naudoja mūsų konkrečius ginklus, bet nematome požymių, kad šie ginklai būtų perduoti kam nors kitam, išskyrus ginkluotąsias pajėgas“, – pabrėžė jis.

Prieš tai JAV Gynybos departamento atstovas atsakė į „Fox News“ klausimą „ar JAV planuoja sekti ginklus Ukrainoje ir ar Pentagonas įžvelgia kokių nors problemų ukrainiečiams kontroliuojant gautus ginklus? Tai, žinoma, susiję su gandais apie ginklus kontrabanda iš Ukrainos.

 

„Mes nesekame ginklų. Ir, atvirai kalbant, esame gana tikri, kad ukrainiečiai naudoja ginklus, kuriuos jiems davėme, ir nematėme jokių ženklų, kad tie ginklai būtų nukeliavę kur nors kitur, tik kovoti su rusais“ – atsakė atstovas spaudai.

(28)
(0)
(28)

Komentarai ()