[Žinios trumpai] Arestovičius: „Ukraina bus šokiruota, kai sužinos, kas ją išdavė“  ()

Ukrainos specialiosios tarnybos įvardins naujas piliečių, sutikusių bendradarbiauti su rusų okupantais, pavardes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė interviu metu internetinio leidinio „GORDON“ įkūrėjui Dmitrijui Gordonui Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksejus Arestovičius.

O. Arestovičius, reaguodamas į buvusio Ukrainos saugumo tarnybos vidaus saugumo skyriaus vadovo Andrejaus Naumovo, buvusio Chersono mero Volodymyro Saldo, liaudies deputato Aleksejaus Kovaliovo, pašalinto iš partijos ir frakcijos „Liaudies tarnas“  ir kitus asmenis, kurie buvo įtariami išdavyste po vasario 24 d., teigė, kad jam toks išdavysčių skaičius nėra apreiškimas.

„Ne. Apytiksliai supratau atmosferą, kas vyksta, anksčiau pats dirbęs spec. tarnybose. Ir galiu pasakyti, kad tai toli gražu ne paskutinės staigmenos, kurios mūsų laukia. Tame tarpe bus žymių ir labai žymių vardų. Ten tokia specifika, specialiosios tarnybos turi savo žaidimus, kaip suprantate. Bet anksčiau ar vėliau mes iki ten prisikasime - žmonės sužinos. Ir jie bus šokiruoti iki širdies gelmių, kai sužinos, kas išdavė Ukrainą“, – sakė O. Arestovičius.

Jis pažymėjo, kad „Bellingcat“ tiriantysis žurnalistas Christo Grozevas „užsiminė“, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikėjosi didelių neramumų prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą. Teigiama, kad riaušėse turėjo dalyvauti dalis Ukrainos kariškių.

 

„Tai tik menka užuomina, ką rusai mums ruošė ir ką ruošia, kiek jie turi savanorių ukrainiečių padėjėjų. Ir labai rimto lygio“, – pridūrė Prezidentūros vadovo patarėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(142)
(4)
(138)

Komentarai ()

Susijusios žymos: