[Žinios trumpai] Vokiečių politikas su žemėmis sumaišė Berlyną: „niekas nebetikės vokiškais „Leopard“, istorija su Lenkija – totali gėda“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Balkis 2022-07-22 12:39
labai teisingai, pats laikas pradėti vokiško šlamšto boikotą visiems partneriams, tegul toliau degina rusiškas dujas ir gaminasi į savo sandėlius, juk "išdalino viską UA ir dabar taip visko trūksta"
HardAxe 2022-07-22 14:25
taigi, kad vyksto trūksta. Ypač sugebėjimų. Jei ne patys duoda, tai bent kitiem leistų dalinti vokišką ginkluotę
P69 2022-07-22 15:05
Europiečiai pradeda vis dažniau pirkti sunkiąją karinę techniką iš Pietų Korėjos. Dabar Lenkija su nauja sutartimi žada ir tankų gauti, ir haubicų, ir t.t. Jų ir kaina gera, ir specifikacijos geros, modernus, kokybiškai pagaminti. Manau ateityje pamatysime ir dar daugiau pirkimų iš kitų Europos šalių kurie pasirinks Pietų Korėjos sunkiąją ginkluote. Vokiškos technikos kaina su kiekvienais metais tampa vis didesnė, vos ne dirbtinai išpūsta dėl savo biurokratijos. Tai ten nauji šarvuočiai turi būti pritaikyti nėščioms karėms, tai dar kokia nesąmonė... Ir dabar jos elgesys dar dėl visų tų perdavimų sukelia nepasitikėjimą ja. Ai, ir gamybos apimtys gana prastos sunkiosios technikos. Tos pačios Lenkijos negalėtų normaliai aprūpinti jeigu norėtų gerai apsiprekinti, o Pietų Korėjos gamyba gerai išvystyta, nestabdo ir nelėtina gamybos, turi daug reservuose technikos ir jau prikeptų kuriuos gali parduoti, gali palyginus greitai dar prigaminti. Viršvalandžius dirbti ten kultūriškai norma. Daug kas nesusivokia, kad Pietų Korėja iš kariuomenės pusės labai stipri, aišku neturi branduolinio ginklo, bet iš sunkiosios technikos ir karių skaičiaus, ir daugybės šauktinių tai viena iš stipriausių šalių, už tą pačią Turkija stipresnė sudėjus kartu su Lenkija. Pvz:. Pietų Korėja turi K9 Thunder 1200 ir K55 (amerikiečių M109 gamintas pas savęs) 1040. Taigi, turi 2240 155mm NATO standarto haubicų, o kur dar kitokių kalibrų tai ten papildomai 1k prisideda, be jų dar beveik 4k tempiamų turi, iš jų 1.8k yra 155mm NATO standarto. Ir Pietų Korėja sakė, kad dabar nori didesne reikšme turėtų pasaulyje. Tai pagal mano supratimą reiškia, kad nori artimiau bendradarbiauti su NATO ir didinti atsvarą Kinijai, taip pat galbūt Rusijai ir Šiaurės Korėjai.
Nerkus 2022-07-22 15:32
Lenkai stengiasi nepirkti pilnai užsienio technikos. Savaeigės haubicos KRAB yra Korėjos 'vamzdis' + lenkų važiuoklė. Himars, kuriuos ruošiasi pirkti Lenkija, irgi atrodo bus važiuoklė lenkiška. Prieš kokius porą mėnesių telegrame buvo filmukas kurį nufilmavo korejiečiai kariaujantys už Ukrainą. Kaip ten jie atsirado...
Absoliutas 2022-07-22 15:42
Vokietijos valdzia pataikauja rusijai ‘ziurekit mes nepadedam ukrainai’ tikedamiesi, kad rusija neuzsuks duju kranelio. Ir viskas tik todel kad vokieciai buvo tokie naivus jog nesuprato kad anksciau ar veliau kremlius panaudos dujas kaip politiny santaza.
P69 2022-07-22 16:22
Kalbu ne apie KRAB. Lenkija ir Pietų Korėja pasirašys didelę karinę sutartį, kuri apims: 180x K2 Black Panther tankų, 48x T-50 mokomieji lėktuvai, 670x 155mm K9 savaeigių haubicų:))) Dėl KRAB'ų tai visos jų gamyklos į priekį rezervuotos Ukrainai mažiausiai metams, todėl pati nesugebės sau pasigaminti. Vokietija neturi ko parduoti ir labai lėtai taip pat gaminasi tuos Pzh2000. Vieninteliai kas gali patenkinti dideliais kiekiais tai JAV ir Pietų Korėja, bet ir tai šiuo metu didelis klaustukas ar JAV norėtų tiek daug parduoti haubicų.
immortallt 2022-07-22 16:42
Jie galvojo, kad yra per dideli, kad jais galėtų manipuliuoti, t.y. kad rusai nerizikuotų prarasti tokių pajamų.