[Žinios trumpai] Jeilio universiteto profesorius: „D. Medvedevas nebūtinai pats tiki tuo, ką šneka, bet jo žodžių laisvė kalba apie labai įdomius procesus, kurie prasidėjo Kremliuje”  ()

Jeilio universiteto istorijos profesorius Timothy Snyderis kviečia atkreipti dėmesį į tai, kad buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas į viešumą kyla labai suplanuotai ir po tendencingai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeilio universiteto istorijos profesorius Timothy Snyderis mano, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino režimas pradeda silpti ir pradėta ruoštis kovai dėl valdžios. Apie tai praneša „Newsweek“.

Kaip įrodymą Snyderis nurodė faktą, kad kai kurie Rusijos pareigūnai, pavyzdžiui, Dmitrijus Medvedevas, grasina Ukrainai ir Vakarams pasekmėmis. Buvęs Rusijos prezidentas neseniai perspėjo, kad Vakarų kišimasis į karą gali lemti tai, kad Ukraina praras suverenitetą ir išnyks iš politinio pasaulio žemėlapio.

Lengva pakliūti į Rusijos propagandos spąstus, bandančius įbauginti, sakė Snyderis, tačiau tokių esmė ta, kad valdžioje esantys žmonės, išskyrus Putiną, jaučiasi įgalioti daryti tokius pareiškimus. Prieš prasidedant intensyviam karo etapui, to buvo mažiau.

„Jei Rusija pralaimės karą, žmonės, kurie dabar daro radikalius pareiškimus, galės apsiginti“, – sakė Snyderis ir pridūrė, kad tokie pareiškimai taip pat rodo, kad Rusijos Federacija pralaimi.

Kas bus po Putino?

Pasak Jeilio universiteto profesoriaus, Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas gali žengti į prezidento kėdę, kurią kažkada užėmė. Galbūt Medvedevas bus Putino įpėdinis.

 

„Nesu tikras, kad Medvedevas, kuris daugelį metų buvo laikomas liberalia Putino alternatyva, tiki antisemitiniais, antilenkiškais ir antivakarietiškais pareiškimais, kuriuos skelbia savo „Telegram“ paskyroje. Jis tiesiog kuria tokį asmeninį profilį, kuris gali būti naudingas ateityje“, – pridūrė profesorius.

Neprognozuojamo, brangaus karo realijos sujaukė pusiausvyrą, kuri išlaiko V. Putiną valdžioje: varžovų kontrolę, gyventojų ir kariuomenės paramą.

„Putinas meistriškai visus laikė rūke. Bet dabar jis pats, matyt, pasiklydo karo migloje“, - sakė profesorius Snyderis.

(16)
(2)
(14)

Komentarai ()