Paaiškėjo įdomi informacija apie ginklų kontrabandą: dėl šio dalyko NATO ginklų tiesiog neįmanoma parduoti (Video)  ()

Ginklai, kuriuos Ukraina gauna iš Vakarų, yra modernūs, turi GPS sekiklius, pagal kuriuos užsienio partneriai gali labai lengvai sužinoti jų buvimo vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija visais įmanomais būdais bando sutrikdyti ginklų tiekimą Ukrainai, pasitelkdama propagandą, agentus ir kyšininkavimą.

Anot projekto „FreeDom“ istorijos, nuo balandžio mėnesio užsienio žiniasklaidoje kilo didelis triukšmas, kad Ukraina neva parduoda vakarietiškus ginklus kitoms šalims. Tačiau visi šie leidiniai, kaip bebūtų keista, turi rusišką pėdsaką. Pavyzdžiui, publikacijos britų laikraštyje „The Independent“, kurį 2010 metais išpirko buvęs KGB žvalgybos pareigūnas, Rusijos verslininkas Aleksandras Lebedevas. Kalbame apie galingą informacinę kampaniją, kuri apima atskiras žiniasklaidos priemones. Pastebėtina, kad tokiuose straipsniuose nepateikiami jokie argumentai, tik atskirų ekspertų nuomonės.

Teroristinio išpuolio Vinicoje, kurį rusai įvykdė liepos 14 d., faktu Rusijos Federacija taip pat pasinaudojo, kad paveiktų Vakarų partnerių ginkluotės Ukrainai sustabdymą.

Taip pat prorusiškus pasakojimus transliuoja JAV senatorius Randas Paulas, kuris vienintelis iš šimto Senate nepalaikė „Lend-Lease“ Ukrainai.

Bet vis tiek, kad ir kaip jie stengtųsi Rusijos Federacijoje sumenkinti šalį, šios klastotės Ukrainoje yra visiškai paneigtos vienu metu keliais būdais.

 

„Ką jie išneš, artilerijos „Cezarių“ ar „Krabų“ kalną? 40 tonų, ar mes idiotai – užuot kovoję, išvešime juos į turgų?“ – į rusiškas klastotes sureagavo Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

Be to, ginklai, kuriuos Ukraina gauna iš Vakarų, yra modernūs, turi GPS sekiklius, kuriais užsienio partneriai gali labai lengvai sekti jų buvimo vietą. Be to, pasak gynybos ministro Oleksijaus Reznikovo, kai kurie užsienio partneriai jau atvyko į Ukrainą stebėti ir kontroliuoti Vakarų ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: