[Žinios trumpai] Karo ekspertas: „JT ir Raudonojo kryžiaus garantijos patyrė visišką fiasko, Ukrainai tai bus didelė pamoka“ (Video)  (1)

„Tai kerštas Mariupolio gynėjams“, – „24 kanalui“ komentavo Karinių teisės tyrimų centro vadovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-01 [Žinios trumpai] Karo ekspertas: „JT ir Raudonojo kryžiaus garantijos patyrė visišką fiasko, Ukrainai tai bus didelė pamoka“ (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aleksandras Musienko liepos 30 d. pareiškė, kad rusų okupantai pirmiausia įvykdė egzekuciją paimtiems į nelaisvę Azovo kovotojams, o paskui surengė sprogimą, norėdami paslėpti pėdsakus.

„Tai kerštas Mariupolio gynėjams“, – „24 kanalui“ komentavo Karinių teisės tyrimų centro vadovas.

Jis leido suprasti, kad okupantai „azoviečiams“ neatleis už žalą, padarytą Rusijos kariuomenei.

Ekspertas atmetė rusų teiginius, kad sprogimas kolonijoje esą įvyko dėl HIMARS MLRS raketos smūgio. Jis priminė, kad Ukrainos kariuomenė per daugiau nei 150 karo dienų niekada nesitaikė į civilius objektus.

Musienko aštriai pasisakė apie tai, kokios nenaudingos pasirodė tarptautinės organizacijos, tokios kaip JT ir Raudonasis kryžius, nes būtent jos garantavo Azovo kovotojų gyvybę, jei jie pasiduos.

 

Jo teigimu, šios organizacijos turėjo stebėti kalinių būklę, turėjo žinoti, kad likus dviem dienoms iki sprogimo Ukrainos kariškiai buvo perkelti į kitą pastatą. Advokatas ragino Ukrainą padaryti išvadas, nes jeigu tarptautinės organizacijos negali suteikti jokių garantijų, tai per jas neverta derėtis su Rusija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(1)
(84)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: