Ukraina išvijo okupantus iš vienos gyvenvietės Donecko kryptimi: vaizdas kaip po apokalipsės - visur sudegusi karinė technika ir sugriauti namai (Video)  ()

„Anksčiau mums reikėjo daug, dabar reikia labai mažai, tiek, kad išgyventume“, - pasakoja išlaisvintos gyvenvietės gyventoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš daugelio gyvenviečių Donecko kryptimi išlaisvinta nuo užpuolikų.

Apie tai savo „Facebook“ puslapyje pranešė 53-ioji atskira mechanizuota brigada, pavadinta princo Vladimiro Monomacho vardu.

Video.

Pranešime pažymima, kad gyvenvietės išvadavimą vykdė minėta brigada kartu su 24-ojo atskirojo šturmo bataliono „Aidar“ kariais.

Ukrainos kariškiai nepatikslina, apie kurią gyvenvietę kalbama, tačiau praneša, kad dabar gyvenvietė atrodo vaiduokliškai: su apdegusia karine technika ir sugriautais namais.

Siekdami užkirsti kelią humanitarinei nelaimei, Ukrainos gynėjai gyvenvietėje likusiems gyventojams atvežė maisto, vaistų ir kitų būtiniausių daiktų.

 

„Tiesiog laukiame, kol viskas baigsis, laukiame savo pasaulio. Pasikeitė vertybės gyvenime, viskas pasikeitė. Anksčiau mums reikėjo daug, dabar reikia labai mažai, tiek, kad išgyventume, o viską darysime patys: bendrom jėgom atstatysime mokyklą, ligoninę, vaikų darželį. Sugrauta daug namų, nėra žmonių, nes dauguma išvažiavo“, - pasakojo vietos gyventoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()