Tai smūgis Rusijai: gali būti, kad Azerbaidžanas kartu su Turkija slapta Ukrainai tiekia įspūdingas, net 270 kilogramų QFAB-250 LG valdomas bombas (Foto)  ()

Azerbaidžanas galimai pristato QFAB-250 LG valdomas bombas Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azerbaidžano parama Ukrainai kare su Rusija gali būti daug rimtesnė, nei skelbiama oficialiai. Galimai Baku Kyjivui tiekia QFAB-250 LG valdomas bombas.

Tokią informaciją paskelbė Irako „Telegram“ kanalas „Sabereen News“. Tačiau oficialaus šios informacijos patvirtinimo nėra, praneša Dialog.UA.

QFAB-250 LG valdomos bombos skirtos naudoti atakos lėktuvams Su-25.

Azerbaidžaniečiai aktyviai naudojo šias bombas per paskutinį karą dėl Karabacho. Jos gali pataikyti į taikinius iki 12 kilometrų atstumu nuo kritimo taško su vos 10 metrų nuokrypiu, taigi, mes kalbame apie didelio tikslumo ginklus.

Jei informacija apie šių bombų pristatymą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms yra teisinga, tada šių bombų pagalba Ukrainos aviacija galėtų vykdyti kovinius veiksmus, būdamos už Rusijos MANPADS ir trumpojo nuotolio oro gynybos sistemų veikimo zonos.

Ši labai sprogi lazeriu valdoma amunicija, kurios bendras svoris yra 270 kg, yra vienas iš naujausių bendrų Azerbaidžano ir Turkijos gaminių. Pagal numatytuosius nustatymus bombą gabena atakos lėktuvai Su-25, tačiau gali būti naudojami ir kiti sovietiniai lėktuvai.

 

 

Šaltiniai užfiksavo vieną galimą QFAB-250 LG pristatymą į Ukrainą, kuris buvo atliktas reisu Sudanas-Lenkija šių metų balandį. Galima kalbėti apie 32 bombas.

Nei Ukrainos, nei Azerbaidžano, nei Turkijos pusės šios informacijos nekomentuoja. Nėra įrodymų, kad Ukrainos kariuomenė kare su Rusijos Federacija naudojo QFAB-250 LG.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(1)
(72)

Komentarai ()