[Žinios trumpai] Prie pat Ukrainos sienos formuojama didelė puolimo grupuotė - visiškai naujas kariuomenės korpusas  ()

Maskva neplanuoja stabdyti karo: pastebėtas dar vieno Rusijos Federacijos karinio korpuso formavimasis prie Ukrainos sienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šia informacija pasidalino Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) atstovas Vadymas Skibickis.

„Kovinėms operacijoms vykdyti Rusija nusprendė suformuoti trečią atskirą kariuomenės korpusą“, – sakė žvalgybos pareigūnas.

Jis patikslino, kad grupė yra formavimo stadijoje. Preliminariai, Maskva ją planuoja mesti į frontą tik rugpjūčio viduryje.

Skibickis pažymėjo, kad Rusijoje „katastrofiškai trūksta“ kare dalyvaujančių savų kovinių dalinių. Labai trūksta vidurinio ir žemesnio lygio pareigūnų. Tai patvirtina daugybė įsibrovėlių telefoninių pokalbių perklausų.

„Padaliniuose pareigūnų arba iš viso nėra, arba, jei yra, niekas apie juos nežino ir nemato“, – sakė Krašto apsaugos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos direkcijos atstovas.

 

Jis patikslino, kad su ta pačia problema įsibrovėliai susidūrė, formuodami naujas smogiamąsias pajėgas. Skibickis taip pat pakomentavo itin slaptą mobilizaciją Rusijos Federacijoje, kurios metu Rusijos regionuose turėjo būti sukurta 16 savanorių batalionų. Rusams pavyko suformuoti tik 8. Ir tik todėl, kad jie į savo gretas ėmė visus, kas papuola.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(8)
(42)

Komentarai ()