[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba jau atsekė, iš kur buvo paleista ugnis į Olenivkos kalėjimą  ()

Sviediniai į Olenivką buvo paleisti iš okupuotos teritorijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-30 [Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba jau atsekė, iš kur buvo paleista ugnis į Olenivkos kalėjimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodė oficiali Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo reakcija į „Azovo“ ir kitų Ukrainos kariškių, kuriuos įsibrovėliai laikė kolonijoje netoli Donecko esančios Olenivkos gyvenvietės, nužudymą.

Oficialiame „Facebook“ puslapyje buvo paskelbtas pareiškimo tekstas, paneigiantis Rusijos propagandos, bandančios kaltę dėl šio poelgio suversti Ukrainos pusei, kaltinimus.

Atsakomybė už išpuolį tenka Putino armijos karo nusikaltėliams. Tai buvo tyčinis tikslinis artilerijos puolimas. Jie tyčia žudė ukrainiečių karo belaisvius. Yra žinoma, kokio tikslo siekė kraujo ištroškę žudikai iš Rusijos Federacijos: „RF ginkluotosios pajėgos norėjo nuslėpti kalinių kankinimus ir ten įvykdytas egzekucijas okupacinės administracijos ir Rusijos Federacijos nurodymais“.

Okupantų kontroliuojamoje teritorijoje prie Donecko pataisos kolonijos apšaudymo aukų skaičius viršijo 50 žmonių.

Rusijos propaganda teigia, kad tai Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė kolonijai, siekiant nužudyti kalinius, kurie „pradėjo liudyti“. Apie tai, kokie buvo tie „paliudijimai“ nenurodoma.

 

Ukrainos vyriausiasis žvalgybos direktoratas patvirtino, kad sviediniai į Olenivką buvo paleisti iš okupuotos teritorijos.

„Tai buvo barakas, į kurį „Azov“ kariai buvo perkelti likus kelioms dienoms iki šiandieninio apšaudymo: negalėjome suprasti, kodėl“, – sakė Ukrainos žvalgyba.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: