„Kaip reikiant įkrėtėm rusams!“ Sužeistieji vežami kolonomis, kviečiama aukoti kraujo su ŽIV ir hepatitu C  ()

Į laikinai okupuotą Mariupolį atvežta daug sužeistų Rusijos karių. Apie tai pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kažkur rytuose mūsų gynėjai kaip reikiant įkrėtė rusams. Į Mariupolio 2-ąją ligoninę, kuri virto rusų karo ligonine, atvežė tiek „beveik trąšų“, kad reikia daug kraujo perpylimui“, – pažymėjo jis.

Taip pat P. Andriuščenka paragino miesto gyventojus netapti okupantų donorais.

„Mariupoliečiai. Tikime jumis. Likite namuose. Rusai ir taip jau išgėrė per daug mūsų kraujo, kad geranoriškai jo duotume. Tiesa, šis pranešimas neskirtas mariupoliečiams, sergantiems ŽIV, hepatitu C ir kitomis lėtinėmis ligomis, kurioms derėtų noriai pasidalyti su okupantais“, – parašė jis.

Rusija nuo savo karo prieš Ukrainą pradžios šalyje jau neteko maždaug 40 230 karių, praneša agentūra „Ukrinform“, remdamasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generaliniu štabu.

Štabo duomenimis, nuo vasario 24 dienos iki liepos 28-osios Rusija taip pat neteko 1 742 tankų, 3 979 šarvuotųjų kovos mašinų, 894 artilerijos sistemų, 258 reaktyvinės salvinės ugnies sistemų, 117 oro gynybos sistemų, 222 lėktuvų, 190 sraigtasparnių, 2 854 automobilių ir degalų cisternų, 15 laivų, 729 dronų, 75 specialiosios technikos vienetų ir 174 sparnuotųjų raketų.

Šie duomenys tikslinami. Jų rinkimą sunkina besitęsiančios intensyvios kautynės.

Tuo metu JAV įstatymų leidėja CNN sakė, kad per karą Ukrainoje žuvo arba buvo sužeista daugiau kaip 75 tūkst. rusų.

 

Demokratė Elissa Slotkin su transliuotoju kalbėjosi po slapto pasitarimo su JAV prezidento Joe Bideno administracijos pareigūnais.

„Mus informavo, kad daugiau kaip 75 tūkst. rusų žuvo arba buvo sužeisti, o tai yra milžiniškas skaičius. Kiek reikėjo investuoti į sausumos pajėgas, o dabar daugiau kaip 80 proc. tų sausumos pajėgų yra įklimpusios ir nualintos“, – sakė E. Slotkin.

Naujausiais JAV Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) skaičiavimais, kovose žuvo 15 tūkst. Rusijos karių. Oficialių duomenų iš Rusijos pusės apie jos kariuomenės žuvusiųjų skaičių nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: