[Žinios trumpai] „The Washington Post“: Rusija suprato, kad nepajėgs užimti viso Donbaso ir greitai tai paskelbs viešai  ()

Po Lysyčansko užėmimo Rusijos pajėgos nesugebėjo pasiekti reikšmingų teritorinių laimėjimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija netrukus turės pripažinti, kad ji nėra pajėgi užimti visą Donbaso teritoriją. Gali būti, kad Rusijos kariai vis tiek sugebės užimti Severską ar Bachmutą, tačiau tolesnis jų veržimasis į priekį neatrodo įmanomas. Apie tai rašo „The Washington Post“, remdamasis karinių analitikų nuomonėmis.

Amerikos karo studijų instituto atstovas Georgeas Barrosas ir kiti Vakarų ekspertai mano, kad Rusijos pajėgos išnaudojo beveik visą savo atakos potencialą. Rusijos kariai yra išsekę ir negali padaryti reikšmingos pažangos po Lysyčansko užėmimo. Tuo tarpu Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo naujų galimybių dėl Vakarų ginklų tiekimo. Taigi, Ukrainos pajėgos turi galimybę perimti iniciatyvą.

Kartu „The Washington Post“ kalbinti ekspertai pastebi, kad Rusijos pusė vykdo plataus masto verbavimo kampaniją, siekdama kompensuoti patirtus nuostolius.

 

Analitikai patvirtina, kad Ukrainos gynėjai taikliais raketų smūgiais privertė priešą amunicijos sandėlius atitraukti nuo fronto linijos. Tai apsunkino amunicijos pristatymo Rusijos artilerijos daliniams logistiką.

(20)
(0)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: