Paskelbta informacija, kaip veikia super greitai organizuota „pontoninė perėja“ per Dnieprą – taip sugalvoti gali tik rusai, kamštis garantuotas  ()

Vietoj sunaikinto Antonivkos tilto Rusijos kariuomenė Chersone nutiesė „alternatyvų“ personalo ir įrangos kirtimo maršrutą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Antonivkos tilto sunaikinimo Rusijos okupacinės pajėgos sugalvojo naują būdą, kaip kirsti Dnieprą – nutiesė savotišką „pontoninę perėją“.

Tačiau rusų konstrukcijos negalima vadinti visaverčiu pontoniniu tiltu, kadangi per Dnieprą jo pagalba galima persikelti tik naudojant valtis.

Socialiniuose tinkluose buvo paskelbtos liudininkų nuotraukos, kuriose tiksliai matyti, kaip dabar Rusijos kariuomenė bando kirsti Dnieprą. Tai atrodo taip: 4 valtys tempia pontonus su automobiliais iš vienos pusės į kitą. Perėjos greitis ir pralaidumo efektyvumas yra labai žemo lygio.

Be to, pasak liudininkų, baimindamiesi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų išpuolių, įsibrovėliai prie civilių automobilių pritvirtina karinę techniką, taip civilius panaudodami kaip žmgiškuosius skydus.

Karo analitikas, sausumos pajėgų ir NATO artilerijos sistemų ekspertas Thomas C. Theiner savo „Twitter“ puslapyje pažymi, kad Rusijos Federacijos Dniepro kirtimo schema leidžia Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms lengviau sunaikinti įsibrovėlių aprūpinimo kolonas.

„Dabar rusai naudoja pontoninį keltą, išplaukiantį tiesiai šalia Antonivkos tilto, kad gabentų atsargas į Chersoną... Kitaip tariant: GMLRS diapazone rusai kuria degalų ir amunicijos sunkvežimių kamštį prie pat Antonivkos tilto kolonų.“

 

Tuo pat metu Chersono regiono tarybos vadovo pavaduotojas Jurijus Sobolevskis savo „Telegram“ kanale pažymi, kad Rusijos užpuolikų „pontoninis keltas“ ne tik neišsprendžia grupės aprūpinimo vakarinėje Dniepro pusėje problemos, bet taip pat neleis įsibrovėliams taupyti technikos, jei trauktųsi į rytinį upės krantą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(2)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: