[Žinios trumpai] Arestovičius: „Rusija ką tik padarė antrą strateginę klaidą šiame kare, pasekmės bus didžiulės”  ()

Chersono praradimas Rusijos Federacijai bus didžiulis smūgis, todėl pajėgos atitraukiamos iš kitų vietų, kad būtų sustiprintos rusų pozicijos šiame regione.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija padarė antrą strateginę klaidą kare su Ukraina, pradėjusi kariuomenės dalinius perkelti į vakarinį Dniepro krantą, bandydama suvaldyti vienintelį okupuotą Ukrainos regioninį centrą ne Donbase. Tai interviu žurnalistei Julijai Latyninai teigė Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius.

„Rusija padarė antrą neišvengiamą strateginę klaidą šiame kare. Pirmoji buvo invazijos pradžia. Dabar jie savaitei perkelia kariuomenę į vakarinį Dniepro krantą, bandydami išlaikyti vienintelį regiono centrą, kurį jiems pavyko užgrobti“, – sakė jis. Žinoma, rusai laiko Luhanską, tačiau Arestovičius greičiausiai turi omenyje tai, kad Chersoną pavyko užimti palyginti nesunaikintą.

Arestovičius pabrėžė, kad Chersono praradimas Rusijos kariuomenei būtų stiprus smūgis, todėl Kremlius nusprendė į vakarinį Dniepro krantą permesti papildomas pajėgas. Tačiau okupantų problema ta, kad tiltai per Dnieprą yra arba sugadinti, arba yra visiškai kontroliuojami Ukrainos kariuomenės.

 

„Chersono praradimas Rusijos kariuomenei yra milžiniška problema, todėl skuba ten perkelti karius. Problema jiems ta, kad tai daroma per pusantro tilto, kurį kontroliuoja Ukraina. Ir į vieną pusę, ir į kitą. Kadangi neturi kur gauti naujų jėgų, tai traukia pajėgas ir priemones iš kitų krypčių. Mes ten jas palaidosime. Kaip sakė Napoleonas: „Norint laimėti reikia dviejų dalykų: sėkmės ir kvailo priešo“. Ukraina turi abu“, – sakė Arestovičius.

(98)
(1)
(97)

Komentarai ()

Susijusios žymos: