[Žinios trumpai] Kai kada rezultatai būna tiesiog nenuspėjami: dirbtinis intelektas ligoninėje surado besislepiantį okupantą  ()

Dirbtinis intelektas naudojamas Rusijos kariams identifikuoti, taip pat suskaičiuoti žuvusius karius, kapus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministro Pirmininko pavaduotojas, skaitmeninės transformacijos ministras Michailas Fiodorovas interviu „Ukrainska Pravda“ metu kalbėjo apie tai, kaip dirbtinio intelekto technologijos padeda atpažinti Rusijos okupantus. Kai kada rezultatai būna visiškai nenuspėjami: kartą DI dėka pavyko atpažinti rusą, kuris slapstėsi Ukrainos ligoninėje.

„Man „Instagrame“ parašė žmogus, savanoris iš Kryvyj Riho“, – sakė M. Fiodorovas. – Rašo: „Čia yra nuotrauka, mūsų karo ligoninėje kariui sutriko atmintis, jis dalyvavo kažkokiuose karo veiksmuose ir nieko neprisimena. Ar galite padėti suprasti, kas jis toks?“ Patikrinome dirbtiniu intelektu ir paaiškėjo, kad tai kariškis iš Magnitogorsko. Jis slapstėsi ligoninėje, apsimetė, kad nieko neprisimena, negali kalbėti. Tada, žinoma, jie jį surišo“.

Pasak ministro, veido atpažinimo technologijos leidžia atpažinti žuvusius okupantus, taip pat atpažinti karo nusikaltimus padariusius rusus.

Be to, dirbtinis intelektas, nagrinėjantis palydovines nuotraukas, buvo išmokytas surasti šviežius kapus, todėl Sevastopolio karių kapinėse buvo aptikti 455 nauji kapai.

 

„Tegul Rusija ruošiasi, nes greitai duosime rezultatus apie visas jų kapines“, – pažadėjo Michailas Fiodorovas.

Dirbtinis intelektas numatė, kas laimės Rusijos ir Ukrainos karą. Prieš tai MCOSM programa prognozavo, kad rusams nepavyks užimti Kyjivo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(69)
(1)
(68)

Komentarai ()